6 veelgemaakte mascara-foutjes

Teveel lucht in je mascara

Wanneer je je borsteltje enkele keren op en neer pompt voor ze uit het flesje te halen, zorg je er niet voor dat er meer mascara aan je borsteltje hangt. Integendeel, je pompt eigenlijk lucht in het flesje, waardoor je mascara sneller zal uitdrogen. Een betere manier is om het borsteltje met een draaibeweging uit het flesje te halen.
 

Teveel mascara zorgt voor klonters

Wanneer je je borsteltje uit je mascara haalt, ga je er best even mee over de rand van het flesje. Zo veeg je overtollige mascara af en krijg je geen vervelende klontertjes.
 

Mascara in een rechte lijn

Wanneer je mascara aanbrengt in een rechte lijn, ga je telkens over hetzelfde deel van je wimpers en zijn alle laagjes niet gelijk. Daarom kan je beter met je borsteltje zigzaggen. Het verdeelt de mascara beter en zorgt voor extra volume.
 

Aan elkaar plakkende wimpers

Wanneer je teveel laagjes mascara aanbrengt, gaan je wimpers aan elkaar plakken. Dit kan je gemakkelijk oplossen door met een heel dun borsteltje over je wimpers te strijken, zodat ze uit elkaar gaan en mooi gespreid worden.

Mascaravegen

Wanneer je gehaast bent of gewoon wanneer je niet goed oplet, veeg je weleens wat mascara boven of onder je ogen. Het ziet er niet mooi uit, maar laat de mascara eerst goed drogen voor je het afveegt. Anders creëer je een lelijke zwarte vlek en kan je helemaal opnieuw beginnen met je make-up.

Mascara over datum

Mascara te lang bewaren en gebruiken is een fout die bijna elke vrouw maakt. Mascara die je hebt opengemaakt kan je niet langer dan 6 maanden gebruiken. Daarna droogt hij uit of vervalt hij, en dat is niet goed voor je wimpers.
 

Vorig artikel
Winterkledij in de lente: zo draag je het
Volgend artikel
Preview The Voice Kids: deze auditie blaast je omver

Tickets voor Storms Expo Blankenberge voor slechts € 6!

Storms Expo is een avontuurlijke ontdekking waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Je ondervindt het letterlijk aan den lijve, via verrassende simulaties, projecties, speciale effecten en onverwachte situaties waarin je als argeloze bezoeker terecht komt! Edutainment ten top!

€6.00 €12.00