7 tips voor sterke en gezonde nagels

7 tips voor sterke en gezonde nagels
Woman's hands painting her nails --- Image by © Fabrice Lerouge/Photononstop/Corbis

O, wat haten wij gebroken nagels of verdoken haakjes die ladders trekken in onze duurste panty’s. Zo frustrerend! Met onze tips hou je je nagels vanaf nu extra sterk en gezond.

1. Bijt of trek niet aan je nagels

Woman Biting Her Nails --- Image by © Ken Kaminesky/Take 2 Productions/Corbis

Door aan je nagels te bijten of prutsen breng je ze schade toe. Ze worden broos, scheuren snel af en kunnen erg pijnlijk worden. Gebruik altijd een vijl als je nagels moeten bijgewerkt worden. Verzorgde nagels geven je trouwens ook een veel elegantere uitstraling.

2. Verkies een vijl boven een nagelknipper

12 Feb 2015 --- Beautician filing female clients nails at spa beauty salon --- Image by © Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis

Zijn je nagels te lang? Gebruik dan een vijltje, het liefst een glasvijltje. De meeste mensen gebruiken een nagelknipper, maar dat maakt je nagels veel fragieler. Vijlen doe je het best in eenzelfde beweging. Als je steeds heen en weer vijlt, breken je nagels veel sneller af. Hou altijd een vijl op zak voor nagelnoodgevallen.

3. Vermijd water

Hand in protective rubber glove washing tiled wall --- Image by © Arman Zhenikeyev/Corbis

Laat je nagels zo min mogelijk in contact komen met water, want daar verzwakken ze van. Draag handschoenen als je poetst of de vaat doet, want chemische producten doen je nagels helemaal geen goed. Hydrateer je handen en nagels regelmatig met een lotion of vochtinbrengende crème.

4. Ga regelmatig voor een manicure

23 Jun 2014, Cape Town, South Africa --- Pretty nail technician giving manicure to customer at the beauty salon --- Image by © Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis

Als je je handen lang mooi wil houden, maak je best regelmatig tijd voor een uitgebreide manicure. Ga langs bij een specialiste of doe het zelf: masseer je handen, verzorg je nagelriemen en hydrateer je handen en nagels grondig.

5. Draag warme handschoenen

Austria, Altenmarkt, Young woman smiling, portrait --- Image by © Hans Huber/Westend61/Corbis

Voor je de koude trotseert, is het belangrijk om je handen en nagels goed te beschermen, want de koude droogt je handen en nagels uit. Kies dus een paar lekker warme handschoenen die je handen kunnen verwarmen. Tijdens de winter is het nóg belangrijker om je handen te voeden met een vochtinbrengende crème.

6. Neem vitamines

A variety of food(Nutrient, Vitamin B) --- Image by © amanaimages/Corbis

Elk deeltje van je lichaam heeft vitaminen nodig, ook je nagels. Voor je nagels is vitamine B van groot belang. Als je merkt dat je nagels broos worden, is het niet slecht om tijdelijk een vitaminekuurtje te nemen of wat meer groenten, fruit en eieren te eten. Ook calcium is noodzakelijk voor gezonde en sterke nagels.

7. Pas op met nagellak

Woman painting her nails in bedroom --- Image by © Christine Schneider/cultura/Corbis

Nagellak is mooi, maar overdrijf er niet mee. Het maakt je nagels zwakker en kunnen ze doen vergelen. Nagels hebben zuurstof nodig en nagellak houdt dat tegen.Wil je toch een mooi kleurtje, zorg dan voor een goede basis- en toplaag. Gebruik nadien ook remover zonder aceton, want ook dat is niet goed voor je nagels.

Een leuke tip: om je nagels mooie roze-wit te maken, moet je ze in een mengsel van melk en citroensap dompelen. Test jij het eens uit?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)