7x dingen die een kapper nooit zou doen bij zijn eigen haar

7x dingen die een kapper nooit zou doen bij zijn eigen haar

We vragen onze kappers meermaals om advies voor onze eigen haardos, maar heb je je ooit al eens afgevraagd hoe ze hun eigen haar behandelen? Wij vroegen een aantal professionals naar hun no go’s:

Vergeten je haren uit te borstelen

Het is superbelangrijk om elke dag je haren uit te borstelen, zeker als je langer haar hebt. Anders geraakt het snel in de war, wat kan leiden tot afbreken van het haar en gespleten haarpunten.

Wasbeurt zonder haarmasker

Een extra verzorging of een haarmasker na elke shampoobeurt maakt het haar weer gezond en glanzend. Heb je snel vet haar? Gebruik het dan niet na elke wasbeurt, maar bijvoorbeeld 1 à 2 keer per week.

Styling tools gebruiken op vochtig haar

Een stijl- of krultang is echt uit den boze wanneer je haar nog niet volledig droog is. Het beschadigt het haar aanzienlijk.

Op een katoenen kussensloop slapen

Katoenen kussenslopen trekken het vocht uit je haar en ze veroorzaken ook wrijving, waardoor je haar kan afbreken. Opteer bijvoorbeeld liever voor zijde.

Vergeten te exfoliëren

Af en toe je hoofdhuid ontdoen van schilfers en dode huidcellen is een must, want een mooie haardos begint o.a. bij een gezonde hoofdhuid. Een goed product hiervoor is natuurlijk essentieel.

Sulfaten en siliconen gebruiken

Het is algemeen bekend dat sulfaten en siliconen in haar- en verzorgingsproducten uiterst schadelijk zijn. Kies liever voor een shampoo met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Geen hittebeschermer gebruiken voor het brushen

Ook hitte is erg schadelijk voor je pasgewassen haardos. Gebruik daarom een leave-in product alvorens je enthousiast begint te brushen.

Bron: purewow.com

Meer haar-nieuws:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)