De fout die je maakt als je hyaluronzuur gebruikt

De fout die je maakt als je hyaluronzuur gebruikt

Hyaluronzuur is een van de meest gebruikte verzorgingsingrediënten. En ook een van de meest populaire, want het staat erom bekend om vocht vast te houden en dus rimpeltjes te verminderen. Maar wist je ook dat je het verkeerd kunt gebruiken?

Hyaluronzuur: wat is het en hoe werkt het?

Kampioen hydratatie

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het komt bijvoorbeeld voor in onze gewrichten, waardoor we ze soepel kunnen bewegen. Maar ook in onze huid is het een belangrijk element, want het helpt wonden genezen en vooral: vocht vasthouden. Helaas neemt dit wonderlijke goedje af naarmate we ouder worden. En grijpen we best naar producten die dit ingrediënt bevatten, willen we onze huid zo lang mogelijk jeugdig houden.

Hoe werkt het?

Om te begrijpen wat je juist fout kunt doen met hyaluronzuur, leggen we even de werking van deze stof uit: hyaluronzuur trekt water aan vanuit de onderhuid en zelfs vanuit de lucht en houdt het vast op de huid. Goed nieuws dus, maar…

Dit kun je fout doen met hyaluronzuur

Als je hyaluronzuur niet correct gebruikt, kan het een averechts effect hebben. De grootste fout is om een hyaluronzuur of -serum op een droge huid aan te brengen. Als je al een droge huid hebt en de omgevingslucht (zoals nu in de winter) droog is, zul je net het vocht wegtrekken uit je huid. En dat willen we uiteraard niet.

Hoe gebruik je het dan wel?

Breng je hyaluronserum àltijd aan op een vochtige huid, en liefst ook nog in een vochtige omgeving, bvb. als je net uit de douche komt. Breng meteen nadien een hydraterende crème aan, zodat je het product als het ware insluit. En ziezo: happy huid!

Bron: purewow.com

Foto: Getty Images

Dit zal je ook interesseren:

 

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)