Woman applying mask moisturizing skin cream on face looking in bathroom mirror. Girl taking care of her complexion layering moisturizer. Skincare spa treatment. ; Shutterstock ID 376664380

Feiten en fabels over gezichtsverzorging

Door De Redactie

We worden van alle kanten bestookt met adviezen over hoe we nu het best ons gelaat verzorgen. Vaak zien we door het bos de bomen niet meer en weten we niet wat we moeten geloven en wat net niet. Wij zetten voor jou enkele feiten en fabels op een rij...

Stress veroorzaakt rimpels : FEIT

Collageen is de stof die ervoor zorgt dat je huid er mooi en jong uitziet. In een stressperiode maakt je lichaam een stof aan die collageen afbreekt. Hoe meer stress, hoe minder collageen en hoe minder collageen, hoe meer rimpels.

Je gezicht wassen met koud water doet wonderen voor je huid : FABEL

Het doet eigenlijk helemaal niks met je huid, behalve verfrissen.

Crèmes maken de ontstekingen in je huid alleen maar erger : FABEL

Middeltjes tegen onzuiverheden drogen de huid uit, dus je huid heeft de crème juist nodig om te kunnen herstellen. Om er zeker van te zijn dat het je puistjes en onzuiverheden niet erger maakt, zoek dan naar de term ‘noncomedogenic’ op de verpakking van je smeersel. Crèmes die olievrij zijn ook zeker niet schadelijk.

Haar in je gezicht scheren, zorgt ervoor dat het dikker terugkomt : FABEL

Als je haartjes in je gezicht scheert, groeien ze achteraf tegelijk terug. Daardoor lijkt het of het er meer zijn.

Maskertjes zijn goed voor je huid : FEIT

Door het gebruik van een maskertje, verwijder je de dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid gezonder, zal ze meer stralen en bovendien lekker ruiken. Let op: Je doet dit best niet veel vaker dan twee keer per maand.

Je mag make-up en verzorgingsproducten niet te lang bewaren: FEIT
Elk product heeft een houdbaarheidsdatum! Kijk dus goed op de verpakking voor je een crème gebruikt die je na 3 jaar terugvindt in je rommelkast. Mascara is maximaal 3 maanden houdbaar, een oogpotlood en oogschaduw kan je 2 jaar blijven gebruiken, foundation blijft ongeveer een jaar tot anderhalf jaar houdbaar, een concealer heeft een houdbaarheid van 1 jaar, gezichtspoeder of blushpoeder blijft maximaal 2 jaar houdbaar, net zoals een lippenstift. Op de meeste verpakkingen staat een pictogram dat een open potje voorstelt en een cijfer gevolgd door de letter M. Dat cijfer staat voor de periode waarbinnen de cosmetica bij voorkeur gebruikt moet worden als het potje of flesje eenmaal geopend is. De m staat voor ‘maand’.

 

Partner Content