Foundation: met deze tips kies je altijd de juiste tint

Foundation: met deze tips kies je altijd de juiste tint

De juiste kleur foundation kiezen is dikwijls geen eenvoudige klus. Met deze tips kies je altijd voor de juiste tint!

Eigen huidskleur

Een foundation is bedoeld om je huid te egaliseren en om oneffenheden en imperfecties te verdoezelen. Niet om jezelf te voorzien van een zongebruind kleurtje! Daarom is het belangrijk om een tint te kiezen die het meest bij je eigen huidskleur aanleunt. Een beetje kleur kun je nadien aanbrengen met wat blush en bronzer.

Hoe kies je de juiste tint?

Ondertoon

Je huid heeft een koele of een warme ondertoon. Om dit te weten te komen, kun je kijken welke sieraden het best bij je passen: zilver is het mooist bij een koele kleur, goud bij een warme kleur.

  • Een koele kleur heeft bijna altijd een roze ondertoon.
  • Een warme kleur heeft een gele ondertoon. Twijfel je? Dan is het goed om te weten dat een foundation met gele ondertoon bijna iedereen staat (tenzij je een hele bleke huid hebt).

Handig om rekening mee te houden in je zoektocht naar de ideale fond de teint!

Testen

Probeer de foundation altijd op je gezicht zelf te testen, bij voorkeur op de rand van je kaaklijn. Je handen en armen hebben een andere tint dan je gezicht, daarom zijn ze geen ideale testbasis. Als je foundation niet meteen kunt testen op je gezicht, is je hals een goed alternatief.

Heel belangrijk: kunstlicht geeft een vertekend beeld. Je huid lijkt donkerder en dat vergroot het risico op een te donkere foundation. Probeer daarom altijd in het daglicht te testen.

Aanbrengen

Heb je de juiste kleur te pakken? Super! In dit artikel lees je hoe je de foundation perfect aanbrengt.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)