In 4 stappen naar mooi gelakte nagels

In 4 stappen naar mooi gelakte nagels

Stap 1: verwijder oude nagellak

Als je perfect gelakte nagels wil, is het belangrijk om restjes oude nagellak zo goed mogelijk te verwijderen. Verzadig een watje of wattenschijfje met dissolvant. Pak je vinger ermee in, en vouw er een stukje aluminiumfolie omheen. Laat het zo'n 5 minuutjes intrekken en nadien zou je nagellak er in één beweging moeten af komen.

Stap 2: begin met een basislaag

Starten doe je met een basislaag. Die is transparant en beschermt je nagel tegen de lak, zodat hij niet verkleurt. Controleer voor je de kleur aanbrengt of de basislaag droog is. Dat doe je door met een vingernagel van de andere hand op de lak te tikken. Blijf je niet plakken, dan kan je beginnen met de kleur.

Producten:
Nagelbasis die beschermt en herstelt 'Protein Base Coat-Base' van Essie (Ici Paris Xl en nagelsalon, € 12,99)
Sneldrogende onderlak 'Studio Nails' van Essence (Kruidvat, € 1,79)

Stap 3: breng de nagellak aan

Lak nooit de volledige lengte van je nagel. Laat een klein randje open aan de nagelriem. Dat verlengt de nagels optische en toont eleganter.
Zet het borsteltje niet te ver naar achteren wanneer je begint te lakken. Begin in het midden en zet wat druk op het borsteltje. De haartjes zullen zich dan mooi spreiden en de boog van je nagel netjes volgen. Lak naar het uiteinde toe. Lak in drie bewegingen: eerst het midden, dan links en dan rechts. Zo dek je de hele breedte van je nagel. Breng op dezelfde manier een tweede laag aan. Wacht wel tot de eerste droog is.

Product:
Le Vernis, 03, Rose Tafetas' van Givenchy (parfumerie, € 20,50)

Benieuwd naar de trendkleuren voor deze winter? Die vind je in deze fotospecial.

Stap 4: werk af met een top coat

Voor de afwerking breng je nog een laatste laag aan: de top coat. Die zorgt ervoor dat je nagellak langer houdt en mooi glanst.

Is geduld niet je sterkste kant? Kies dan voor sneldrogende nagellak of gebruik speciale sneldrogende druppels over je nagellak die de nagellak meteen hard maken.

Producten:
Top coat gel die spectaculair glanst 'top Coat GelFixant Brillance et Galbe Spectaculaires van Dior (parfumerie, € 23,70)
Basis en topcoat in één 'Start To Finish' van O.P.I (nagelsalon, www.opi-belgium.be, € 17,95)
Quick-e, Drying Drops van Essie (ici Paris Xl, € 14,99)

 

Met deze extra producten zien je handen er altijd mooi uit

  • Pen met amandelolie, abrikoos en vitamine E met nagelriemduwer 'Nature's Secrets' van Pronails (nagelsalon: www.pronails.com, € 12)
  • Hand Relief, moisturizing Crème van Aveda (Aveda, € 30,50)
  • Herstellende, beschermende handencrème 'Cicalfate hand' van Avène (apotheek, € 9,99)
  • Verzorgende nagellak die een mooi glanslaagje legt en geel neutraliseert 'Calcium Nail Whitener van KOH (Parfumerie, € 21,95)

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)