Kleed je slank

Door De Redactie

Als het warm wordt, doe je liefst zo weinig mogelijk aan. Heb je overtollige winterkilo's nog niet volledig weggewerkt, dan geven we je 4 tips om slanker te lijken dankzij je kleding.

Copywrite beeld: sxc.hu

De grote goocheltruk bij slanker lijken is groter lijken. Werk in de lengte, ga voor lange broeken, hoge tailles en lange kettingen. Hoe langer je lijkt, hoe meer centimeters het oog krijgt om je gewicht visueel over te verdelen.

Laat je niet meeslepen door modetrends, maar kies voor kledingsstukken die je flateren. Laat je garderobe in jouw voordeel werken.

Tip 1: draag donkere kleuren.

Zwart is nog steeds de 'king of thin' en slankt heel erg af. Ook andere donkere kleuren zoals nachtblauw en donkergroen en -bruin laten je slanker lijken. Deze zomer combineer je effen donkere kledingstukken met felgekleurde accessoires.

Tip 2: vermijd horizontale strepen.

Horizontale strepen werken in de breedt en zijn dus tegen je. Verticale streepjes daarentegen maken je lang én slanker.

Tip 3: vermijd wijde kleding.

Natuulijk is te strak en té aftekenend ook uit den boze, maar te wijde kleding helpt je look ook niet vooruit. Een slank silhouet creëer je niet met losse fladderende kledingstukken, maar wel met bijvoorbeeld een getailleerd jasje.

Tip 4: Ken je zwakke plekken.

Je grootste troef is je zwakke plekken camoufleren.

  • te stevige benen? Kies donkere broeken en rokken; en wijde broeken die niet spannen rond je bovenbeen. Vermijd leggings en strakke broeken.
  • buikje? Draag niets dat strak rond je buik spant. Ga voor broeken met een hogere taille (buikje erin) of voor heupbroeken (maar niet te laag). Vermijd bandplooibroeken. Een A-jurk of een wijde tuniek op een smalle broek zijn ideaal voor jouw figuur.
  • brede schouders? Draag geen wijde vledermuismouwen, maar accentueer je taille en je heupen.
  • te korte benen? Draag een riem in je taille zodat je benen langer lijken. Ga voor korte jasjes en broeken met een hoge taille. Kleed je in 1 kleur en draag hoge hakken onder een lange broek die ook over je schoenen valt.
  • stevige billen? Kies een jasje dat net over je billen komt of ga voor een tuniek. Stop je t-shirt niet in je broek, maar laat het er losjes over vallen. Vermijd lichte en felle kleuren als onderstuk.
  • stevige armen? Vermijd blote schouders maar draag lange of halflange mouwen. Zor gervoor dat de mouwen niet te strak, maar ook niet té wijd zijn.
  • grote boezem? Draag wikkeljurken die je een taille en een v-hals geven. Vermijd aansluitende truitjes, maar kies voor een donker jasje met een felgekleurde top. Zo trek je de aandacht weg van je boezem en rechtstreeks naar je taille.

Grote hulp: te strakke of te kleine kleding accentueert vetrolletjes. Is een kledingstuk te klein geworden, wees eerlijk voor jezelf en leg het weer in de kast tot je er weer in past.

Partner Content