Last van gespleten haarpunten? Dan doe je dit beter niet

gespleten haarpunten

 

Heb jij vaak last van gespleten haarpunten? Dan is het misschien eens tijd om je haarroutine onder de loep te nemen. Je haar borstelen als het nog nat is, is bijvoorbeeld echt geen goed idee.

Kam jij je haren altijd meteen na het douchen? Dan hebben we geen goed nieuws voor jou. Ons haar is het meest breekbaar wanneer het nat is. Als het eenmaal droog is, word je haar beschermd door natuurlijke oliën. Dit geldt nog niet voor net gewassen, schoon haar. Als je je natte haren gaat borstelen, breken de haren sneller af.

Om dezelfde reden is het ook geen goed idee om een handdoek rond je hoofd te wikkelen. Zet je haren vast met een clip. Op die manier kan je haar ademen en breekt het minder snel af.

Sterker en mooier

Heb je geen tijd om je haar te laten drogen aan de lucht en dan pas te kammen? Dep dan je haar voorzichtig droog met je handdoek en spray er een leave-in conditioner over. Borstel dan je haren droog met je vingers. Je zult zien dat je haren sterker en mooier worden.

(Bron: Margriet)

Lees ook:

 

Vorig artikel
Deze week in Libelle: gratis b&b pocket ‘logeren bij Belgen in Spanje’
Volgend artikel
Grappig: zo dachten mensen 100 jaar geleden over het leven vandaag

Heerlijke Serrano ham met houder en mes

Verras je gasten op zomeravonden met plakjes verse Serrano ham! Dit prestigieuze vlees heeft een unieke smaak en laat je toe heerlijke gastronomische buffetten voor te bereiden voor elke gelegenheid zonder een fortuin uit te geven!

€69.95 €129.90