Libelle test uit: een zonnecrème in poedervorm

Door Jolien Thieleman

Dat het extra belangrijk is om je gezicht in de zomer goed te beschermen met zonnecrème, weet iedereen. Maar wat is het een gedoe om met die plakboel aan de slag te gaan!

Je gelaat mag dan wel beschermd zijn tegen de zon, een glanzend voorhoofd is allesbehalve mooi. Daarom testen we voor jou een zonnecrème in poedervorm uit, die ervoor zorgt dat je gelaat mat blijft én je bovendien een prachtige zomerse gloed geeft. Benieuwd of het werkt?

Wat is het?

De Power-Me SPF 30 van Jane Iredale is een zonnecrème in poedervorm die je op je lichaam en op je gezicht kunt gebruiken. Het product is waterproof en wordt aangebracht met een zacht sponsje, dat bovenop de verpakking zit.

Het product bestaat in drie kleuren: translucent (doorzichtig), golden (voor een zomerse goed) en tanned (voor een gebruinde huid). Wij testen vandaag de golden versie uit!

Hoe breng je ‘t aan?

Stap 1: klaar voor gebruik

Als je het poeder voor de eerste keer gebruikt, is het belangrijk om eerst het beschermhoesje weg te halen. Hierna schroef je de dop er weer op en is het product klaar voor gebruik.

Stap 2: poederen maar!

Om het product aan te brengen, hydrateer je eerst je huid. Hierna zet je stipjes met het poeder, om ze vervolgens te vervagen met het sponsje. Voor het geval je het poeder op je gezicht gebruikt, zit er een handig spiegeltje op het dopje. Het product ligt alvast fijn in de hand en brengt extreem vlot én snel aan.

Het resultaat

  • Het poeder geeft een subtiele, glanzende gloed die er heel natuurlijk uitziet.
  • Het is geurloos, voelt droog aan en zorgt ervoor dat je gezicht niet gaat glanzen. Een groot pluspunt tegenover zonnecrèmes die je er zweterig en plakkerig doen uitzien!
  • Na een dag in de zon vertoeven, is de huid niet verbrand. Je hebt maar een beetje van het product nodig, maar het merk raadt wél aan om het – zoals bij elk zonneproduct -elke twee uur opnieuw aan te brengen. Bij zwemmen of zweten mag dat elke 40 minuten zijn.
  • Na een zomerse dag krijg je het poeder er makkelijk af met een eenvoudige reinigingsmelk.

Prima product?

Redactrice Jolien: “Eindelijk een zonneproduct dat niet alleen werkt, maar je er ook beter doet uitzien! De Power-Me SPF 30 is perfect om in je tas te gooien en doorheen de dag snel aan te brengen. De textuur is erg licht en droog, maar geeft je wél het gevoel goed beschermd te zijn. Mijn bleek velletje is alleszins niet verbrand aan het einde van de dag. Ik ben fan!”

De Powder-Me SPF30 van Jane Iredale is verkrijgbaar bij Parfuma voor € 49,90. Ben jij van plan ‘m uit te testen?

Lees ook …

Partner Content