Maak jij ook deze fout als je je haren föhnt?

Maak jij ook deze fout als je je haren föhnt?

Als jij je haar regelmatig föhnt na het wassen, weet je als geen ander dat dit soms best lang kan duren. Maar wist je dat je dan eigenlijk de verkeerde techniek gebruikt? Zo doe je het wél juist … en bespaar je heel wat tijd!

Als je fris uit de douche komt en meteen je haar wilt föhnen om een mooie, volumineuze coupe te hebben, verdeel je je lokken waarschijnlijk in deeltjes om ze zo stuk per stuk te stylen. Maar nu blijkt dat je dit beter niét kunt doen, omdat deze techniek veel te lang duurt en schadelijk kan zijn voor je haren.

90 procent droog

Volgens de Londense haarstylist Nicholas Hardwick droog je je haar beter losjes met de haardroger en je vingers tot het voor zo’n 90 procent droog is, vooraleer je het afwerkt met de föhnborstel. Dat bespaart je niet alleen veel tijd, het is ook beter voor je coupe omdat je minder agressief te werk gaat. Rechtstreekse hitte op kletsnat haar is namelijk heel slecht voor je lokken.

Viva volume!

En da’s niet alles, want deze techniek zorgt ook voor veel volume in je haren, zeker als je het droogt met je hoofd voorovergebogen. Haal je vingers door je haren om het water er snel en effectief uit te krijgen. Hierna kun je je lokken verdelen en ze zo stukje per stukje föhnen. Ziezo, weer een kwartiertje bespaard!

Meer lezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)