Manicure, gellak of gelnagels: het overzicht

Manicure, gellak of gelnagels: het overzicht

Manicure, gellak of gelnagels: allemaal maken ze je handen mooi en verzorgd. En mooie handen zijn een echt visitekaartje doordat ze zo’n blikvangers zijn. Een extra schoonheidsbehandeling of verzorging is dus geen overbodige luxe. Maar wat zijn de verschillen nu eigenlijk?

Manicure

Veel mensen denken bij het woord ‘manicure’ meteen aan het zetten van gelnagels, maar dit is eigenlijk een misvatting. Een manicure op zich is een verzorgende behandeling die jouw handen en natuurlijke nagels verzorgt. Je handen en nagels worden ingesmeerd met een handcrème of lotion, de nagelriemen worden naar achteren geduwd en de nagels worden zorgvuldig gevijld. Vaak worden ook de dode huidcellen van de natuurlijke nagel weggeschraapt. Soms worden de nagels na de behandeling ook gelakt.

Gellak

Gellak ligt eigenlijk een beetje tussen nagellak en gelnagels in. Ze worden ook weleens ‘gelish’ genoemd. Je brengt de gellak aan zoals ‘n gewone nagellak, maar het is sterker en blijft langer zitten. Gellak wordt aangebracht in verschillende lagen en telkens gehard onder een UV-lamp. Je kunt gellak zelf voorzichtig verwijderen met aceton of een ander gespecialiseerd product.

Gelnagels

Gelnagels kunnen op de natuurlijke nagel worden aangebracht, maar ook op een kunstmatige verlenging. Dit hangt af van de lengte en stevigheid van je natuurlijke nagels. De nagels worden eerst uitgebreid onder handen genomen: ze worden gevijld en verzorgd en de gel wordt in lagen aangebracht. Na elke laag worden ze gehard onder een lamp met LED-straling, dit kan al eens warm aanvoelen. Gelnagels blijven zo’n 3 à 4 weken zitten, erna beginnen ze wat uit te groeien.

Nog even enkele tips:

  • Haal je gelnagels er nooit zelf af. Door eraan te pulken of ze misschien hardhandig kapot te vijlen, zul je je nagel beschadigen.
  • Ga sowieso naar een schoonheidsspecialiste. Zelf gelnagels of gellak zetten, leer je niet zomaar. Er bestaan opleidingen voor, maar ga als leek niet te veel op avontuur. Wanneer je gelnagels fout zet, kun je ze flink beschadigen of kan er schimmel ontstaan.
  • Een gewone manicure kun je wel thuis doen.
© Pinterest via Styleyou7

Lees ook:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)