Met deze 5 tips kies je altijd voor de juiste sjaal

Met deze 5 tips kies je altijd voor de juiste sjaal

 

Nu de winter helemaal in het land is, kun je je best lekker induffelen met een dikke jas en een lekkere warme sjaal. Met deze vijf tips kies je alvast voor het juiste exemplaar!

1. Ga voor een kleur die bij je outfit past

Een sjaal kan je outfit maken of kraken. Je krijgt het mooiste effect als je voor eentje kiest die bij je outfit past. Draag je bijvoorbeeld een bordeaux accent in je outfit, kies dan voor een bordeaux sjaal. Het is ook een goed idee om je sjaal, handschoenen, muts en zelfs handtas op elkaar af te stemmen.

2. En als je een opvallende sjaal hebt, hou de rest dan sober

Less is more, en dat geldt ook bij de keuze van je sjaal. Eentje met een print staat het mooist bij een effen jas en een opvallende kleur komt extra goed tot z’n recht als je de rest van je outfit sober houdt. Je kunt een sjaal ook gebruiken als blikvanger: een eenvoudig truitje kan bijvoorbeeld helemaal anders ogen met een mooie sjaal.

3. Kies de juiste kleur bij je gezicht

Sommigen zijn gezegend om met elke kleur te staan, maar als je aanvoelt dat een sjaal niet zo goed bij je past, kan het aan de kleur liggen. De kleuren die mooi bij je staan, komen dikwijls overeen met de tinten in je haren, ogen en huid. Leg tijdens het kiezen dus zeker een aantal exemplaren over je schouder en onder je kin en kijk hoe het bij je staat. Maakt het je bleker of geeft het je net dat tikkeltje extra?

4. Kies een sjaal die bij je figuur past

Misschien stond je hier nooit eerder bij stil, maar je houdt ook best rekening met je figuur als je een sjaal kiest.

  • Als je klein bent, dan ga je best voor een fijngebreide sjaal die niet te bombastisch is.
  • Ben je eerder groot? Kies dan voor een dikke, volle sjaal.
  • Heb je een zwaardere boezem? Ga dan voor soepelvallende exemplaren die niet te veel extra volume creëren. Omgekeerd werkt het ook: kleinere borsten lijken optisch groter als je een volle sjaal draagt.
  • Heb je een voller figuur? Dan staan sjaals met grove patronen en motieven prachtig bij jou.

5. Draag ‘m niet te strak

Want dat is niet alleen oncomfortabel, het zorgt er ook voor dat je gesloten overkomt terwijl dat waarschijnlijk niet de bedoeling is. Draag ‘m dus zo dat hij veel warmte geeft, maar niet te strak om je nek zit.

Laat de winter nu maar komen!

Bron: Margriet.nl

Dit vind je vast ook wel interessant:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)