Mijn lijf, mijn stijl: daarom zit Annabelle goed in haar vel!

Mijn lijf, mijn stijl: daarom zit Annabelle goed in haar vel!

 

Vier weken lang laten we een zelfverzekerde vrouw aan het woord over haar lichaam, haar (on)zekerheden en haar kledingstijl.

Maak kennis met Anabelle (31)

  • administratief bediende
  •  mama van Anne-Fleur (10), Arthur (8) en Korneel (7)

“Ik ben geen huismus. Zodra ik kan, ga ik met de kinderen wandelen, naar de speeltuin of op uitstap. Ook voor mezelf las ik regelmatig leuke dingen in. Dat heb ik geleerd door de jaren heen: vroeger cijferde ik mezelf veel meer weg in functie van de kinderen. Alles draaide rond hen. Nu kan ik de balans veel beter maken. Ik ben mama, maar daarnaast ook nog gewoon Annabelle.”

Haar lijf

Slank en recht

“Voor mijn zwangerschappen kon je een kaarsrechte lijn trekken van onder mijn oksel tot aan mijn knieën. (lacht) Vrouwelijke vormen heb ik nooit gehad.

Zwanger zijn bracht daar een beetje verbetering in, maar dat ging dan weer ten koste van mijn borsten. Die zijn gehalveerd in omvang. Daar heb ik het heel lang lastig mee gehad. Maar intussen heb ik het losgelaten en me verzoend met m’n kleine cup. Je kunt geen drie kinderen op de wereld zetten en verwachten dat je lijf daar niet onder lijdt. Plus: mijn geweldige kinderen zijn die kleine cup en slappe buik meer dan waard. Een huizenhoog cliché, maar het klopt gewoon.

Doordat ik mijn lijf meer ben gaan relativeren, kreeg ik automatisch meer zelfvertrouwen. Ik kon vroeger echt jaloers zijn als ik een wat rondere vrouw fier over straat zag lopen in een nauwe jurk. En ik met mijn – volgens het schoonheidsideaal – ideale maat was dan zo onzeker! Door de jaren heb ik ingezien dat zelfvertrouwen iemand mooi maakt, niet een kledingmaat.

Haar stijl

Casual met een knipoog

“Kledij is een manier om me goed te voelen over mezelf. Heb ik een mindere dag, dan haal ik mijn lievelingstrui uit de kast en voel ik me meteen beter.

Mijn look is wel helemaal veranderd met de jaren. Vroeger compenseerde ik het feit dat ik geen vormen had door me net heel vrouwelijk te kleden: bloesjes, strakke rokken, decolletés, wikkeljurken… Nu gaat dat veel meer op gevoel. Ik kleed me graag hip, maar niet volgens de allerlaatste trends. Basic, maar zeker niet saai.

Mijn lievelingsoutfit is een jeans en een trui met een grappig opschrift. Ik koop nu kleren die passen bij wie ik ben: een jonge, energieke mama.”

Extra inspiratie voor Annabelle:

Grijze vest (€ 79, C&A)

Roze hemd (€ 39, C&A)

Schoudertas (€ 25, C&A)

Grijze broek (€ 25, C&A)

 

Ontdek meer:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)