Close up of woman applying deodorant on underarm; Shutterstock ID 206607346; Purchase Order: Libelle online; Job: Artikel; deodorant zwrten; Client/Licensee: Rani; Other: Gezond

Oeps: kun je immuun worden voor je deodorant?

Door Rani Merckx

Deze broeierige temperaturen kunnen al snel voor onaangename geurtjes zorgen. Even sprayen, en weg is de geur! Althans… dat zou je denken. Toch vind je jezelf niet al te fris ruiken, en daar is een verklaring voor:

Bacteriën vechten terug

Zweer je al enige tijd bij dezelfde deodorant, maar lijkt deze – na verloop van tijd – zijn geurende krachten te verliezen? Dat is perfect mogelijk!

“Onderzoek toont aan dat als je een product gebruikt om de bacteriën onder je oksels te bestrijden – door het gebruik van deodorant bijvoorbeeld – de ratio van die bacteriën verandert. Het is dus mogelijk dat de bacteriën terugvechten tegen de chemicaliën die hen willen uitroeien”, legt dermatoloog Dr. Rebecca Baxt uit aan Purewow.

De oplossing?

Simpel: schaf een andere deodorant aan. Je hoeft natuurlijk niet om de 6 maanden te veranderen. Heb jij het gevoel dat je deodorant niet meer zo doeltreffend werkt? Dan is het tijd! “De bacteriën op de huid zullen niet meteen op kunnen boksen tegen het ‘onbekende’ product en geurtjes zullen zich minder snel manifesteren”, verklaart de dermatoloog.

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn, toch?

 

Bron: Purewow.com. Beeld: Shutterstock

Lees ook:

Partner Content