Oeps! Maak jij deze deo-foutjes ook?

Oeps! Maak jij deze deo-foutjes ook?

Oké, echt fout is het niet. Het aanbrengen van deo vereist natuurlijk geen ingewikkelde gebruiksaanwijzing. Maar wil je de kans op nare geurtjes echt uitsluiten, dan lees je best even verder:

Want deze – banale – foutjes kunnen er wel voor zorgen dat je deofles of -roller niet naar behoren werkt, wat de kans op onaangename geurtjes vergroot! En dat willen we niet, dus we zetten een paar tips op een rijtje.

Sprayen maar…

1. Deo niet meteen aanbrengen na het douchen

Oké, ook wij voelen ons nét iets frisser wanneer we deo aanbrengen na het douchen. Het probleem is echter dat je oksels nog vochtig kunnen zijn. En om het beste resultaat te verkrijgen, breng je hem best aan op een droge huid.

2. Tijdstip is belangrijk

Help jij het credo ‘fris en monter uit het bed springen’ een handje met je deofles of -roller? Toch breng je beter ’s avonds deodorant aan. Zo kan ‘ie tijdens de nacht volledig opdrogen, en werkt het optimaal tijdens de dag.

3. Deo onvoldoende opgedroogd

Uit de vorige puntjes is al duidelijk dat deo het beste werkt op een droge huid en als ‘ie volledig opgedroogd is. Maar wat als je ’s avonds vergeten te spuiten bent, en ’s morgens snel de deur uit moet? Daar is een trucje voor: zet je haardroger op de koude stand, en blaas zo je oksels droog.

4. Te veel is nooit goed

Gebruik jij ook meerdere malen per dag je deodorant? Alles om die nare geurtjes te vermijden, en gelijk heb je! Maar volgens experten hoeft dat helemaal niet. Een goed aangebrachte deodorantstraal zou je – volgens hen – tot wel 3 dagen frisse oksels en bescherming moeten geven!

En, betrap jij je op deze foutjes?

Bron: GoedGevoel. Beeld: iStockphoto

Neen tegen nare geurtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)