Met deze trucjes krijg je prachtige, lange wimpers

Met deze trucjes krijg je prachtige, lange wimpers

Een blik met lange, volumineuze wimpers waar zelfs Bambi jaloers op is? Het kán, met deze 7 tips!

1. Vermijd waterproof mascara

Grijp niet zomaar dagelijks naar waterproof mascara. De samenstelling ervan is opgebouwd uit ingrediënten die polymeren, plantaardige oliën, was of hars bevatten. Die stoffen hechten zich aan je wimpers en creëren een waterdichte laag. Handig voor een keertje op vakantie of aan het zwembad, maar een minder goede keuze voor je dagdagelijkse make-up. Waterproof mascara is er moeilijker af te krijgen, waar je wimpers dikwijls de dupe van zijn. Grijp daarom eerder naar een ‘gewoon’, niet-waterproof product.

2. Reinig mild

Een gouden regel: ga nooit slapen met mascara (of make-up in het algemeen). Je wimpers kunnen zo niet ademen en de verharde structuur kan ervoor zorgen dat je wimpers broos worden of zelfs afbreken. Bovendien kunnen mascara-restjes schadelijk zijn voor je ogen als ze dag na dag blijven zitten.

Een oogmake-upreiniger op basis van olie is altijd een goed idee: je mascara ‘smelt’ waardoor je ‘t heel makkelijk kunt verwijderen. Breng enkele druppels aan op een watje, laat zo’n 15 seconden op je ogen rusten en wrijf zachtjes naar beneden. Maak vervolgens de rest van je oogleden schoon, zonder te veel druk te zetten.

lange wimpers
© Glamour

3. Wrijf niet te hard in je ogen

‘s Ochtends uitgebreid in je ogen wrijven kan misschien deugd doen, maar het is allesbehalve goed voor je wimpers. Ze kunnen afbreken of uitvallen, waarna het heel lang duurt vooraleer ze teruggroeien. Masseer liever je oogleden en blijf daarbij zoveel mogelijk weg van je wimpers.

4. Ga aan de slag met olie

Castor- of amandelolie bevat verzorgende eigenschappen die je wimpers langer en sterker kunnen maken. Kies voor pure, koudgeperste olie en breng aan met een schoon mascara- of wenkbrauwborsteltje. Zorg er wel voor dat de olie niet in je oog terechtkomt.

5. Gebruik een wimperserum

Geloof je niet in wondermiddeltjes voor je wimpers? Nochtans bestaan ze, in de vorm van wimperserums. Breng een klein beetje aan op je bovenste en onderste wimperrand en doe dit consistent, élke ochtend en avond gedurende enkele weken. Dit wimperserum van Talika en dit van L’Oréal zijn alvast getest en goedgekeurd door onze beautyredactie. Het proberen waard!

6. Breng je mascara goed aan

Wist je dat de manier waarop je mascara aanbrengt voor een verschillend effect zorgt?

  • Al zigzaggend met je mascara door je wimpers gaan, geeft volume en spreidt ze perfect.
  • Al draaiend geeft dan weer lengte. ‘Rol’ de wimpers rond de borstel terwijl je de mascara opwaarts beweegt en je wimpers zo naar boven haalt.
  • Voor een volumineus effect mét lengte, kun je de twee technieken combineren. Zorg eerst voor lengte, dan voor volume.
  • Breng gerust een tweede laagje aan voor een ‘wow’-effect: doe dit wanneer de mascara al een beetje, maar nog niet helemaal opgedroogd is.
  • Gebruik eventueel een wimperkammetje om je wimpers achteraf extra mooi te spreiden.
  • Tip! ‘Pomp’ je borsteltje nooit in de tube. Dat brengt lucht met de nodige bacteriën met zich mee, waardoor je mascara sneller uitdroogt en onbruikbaar wordt. Haal het borsteltje er liever in één vloeiende beweging uit.
lange wimpers
© Glossybox

7. Gebruik de juiste mascara

Dé juiste mascara die volume en lengte geeft, je wimpers spreidt en niet klontert? Deze mascara’s zijn alvast de moeite om uit te testen:

1 L’Oréal Paris – Bambi Eye False Lash Mascara

Afbeeldingsresultaat voor L'ORÉAL PARIS BAMBI EYE FALSE LASH MASCARA

Di, € 16,99.

2 Hourglass – Caution Extreme Lash Mascara

Hourglass - CAUTION™ Extreme Lash Mascara - Ultra Black

De Bijenkorf, € 30,50.

3 Essence – What The Fake Mascara

Afbeeldingsresultaat voor Essence - What The Fake Mascara

Kruidvat, € 3,59.

4 Yves Rocher – Feel Stronger Mascara

Afbeeldingsresultaat voor Yves Rocher - Feel Stronger Mascara

Yves Rocher, € 12,95.

5 Clarins – Wonder Perfect 4D Mascara

Afbeeldingsresultaat voor Mascara Wonder Perfect 4D

Clarins, € 30.

PS Wist je dat mascara maar 6 maanden goed blijft? Is hij uitgedroogd, klontert hij of heeft hij een chemisch geurtje, dan is hij niet meer goed. Gooi ‘m in de vuilnisbak, wil je broze wimpers en zelfs oogontstekingen vermijden.

Beeld: Getty Images

Meer beautynieuwtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)