Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Lange, volumineuze wimpers? Met deze tips zet je ze extra in de kijker!

Door Jolien Thieleman

Een blik met lange, volumineuze wimpers waar zelfs Bambi jaloers op is? Het kán, met deze verzorgings- en mascaratips!

Wimpers verzorgen

Lange, gezonde wimpers beginnen bij een goede verzorging. Door je wimpers met liefde te behandelen, zullen ze mooi en sterk uitgroeien. En daar hoef je niet eens zoveel moeite voor te doen, want het zit ‘m dikwijls in de kleine dingen:

1. Mild reinigen

Een gouden tip: ga nooit slapen met mascara (of make-up in het algemeen). De verharde structuur kan ervoor zorgen dat je wimpers broos worden of zelfs afbreken. Bovendien kunnen mascara-restjes schadelijk zijn voor je ogen als ze dag na dag blijven zitten.

‘s Avonds je oogmake-up even verwijderen is dus de boodschap. Een reiniger op oliebasis is altijd een goed idee: de olie zorgt ervoor dat je mascara vlotjes losweekt, waardoor je ‘m makkelijk kunt verwijderen. Breng enkele druppels aan op een watje, laat zo’n 15 seconden op je ogen rusten en wrijf zachtjes naar beneden. Maak vervolgens de rest van je oogleden schoon, zonder te veel druk te zetten.

lange wimpers
© Glamour

2. Oh la la, olie!

Een drupje olie kan wonderen doen – ook voor je wimpers. Castor- en amandelolie bevatten bijvoorbeeld verzorgende eigenschappen die je wimpers langer en sterker kunnen maken. Kies voor pure olie en breng ‘s avonds, na het reinigen, een laagje aan met een schoon mascara- of wenkbrauwborsteltje. Zorg er wel voor dat de olie niet in je oog terechtkomt.

3. De magie van een wimperserum

Geloof je niet in wondermiddeltjes voor je wimpers? Nochtans bestaan ze, in de vorm van een wimperserum. Breng een klein beetje aan op je bovenste en onderste wimperrand en doe dit consistent, élke ochtend en avond gedurende enkele weken. Beautyredactrice Jolien test hier alvast een exemplaar uit.

4. Waterproof? Niet altijd nodig!

Een laatste verzorgingstip: grijp niet zomaar dagelijks naar waterproof mascara. De samenstelling ervan is opgebouwd uit ingrediënten die polymeren, plantaardige oliën, was of hars bevatten. Die stoffen hechten zich aan je wimpers en creëren een waterdichte laag. Handig voor een keertje op vakantie of aan het zwembad, maar een minder goede keuze voor je dagelijkse make-up. Grijp eerder naar een reguliere mascara die je ‘s avonds makkelijk kunt verwijderen.

Mascara voor XXL-wimpers

Een product dat je blik écht in het oog doet springen, is mascara. Weinig moeite voor een maximaal effect, en al helemaal met deze tips!

1. Wimpers krullen

Heb je erg rechte wimpers? Krul ze dan eventueel eerst met een wimperkruller. Zo’n tool ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar ‘wipt’ je wimpers omhoog waardoor je blik in een oogopslag groter is.

  • Plaats je wimperkruller onderaan je wimpers.
  • Knijp ‘m voor zo’n 5 seconden dicht en draai tegelijkertijd een klein beetje met de krul mee.
  • Verschuif de wimperkruller naar boven en krul opnieuw 5 seconden. Let op dat je de wimperkruller niet ingedrukt houdt terwijl je ‘m verplaatst, want zo zou je wimpers kunnen beschadigen.
  • Herhaal dezelfde beweging tot je de hele lengte van je wimpers hebt gekruld.

2. Verschillende technieken

Na het krullen, kun je je favoriete mascara aanbrengen. Wist je dat verschillende technieken voor een verschillend effect kunnen zorgen?

  • Al zigzaggend met je mascara door je wimpers gaan geeft volume en spreidt ze perfect.
  • Al draaiend geeft dan weer lengte. ‘Rol’ de wimpers rond de borstel terwijl je de mascara opwaarts beweegt en je wimpers zo naar boven haalt.
  • Voor een volumineus effect mét lengte kun je de twee technieken combineren. Zorg eerst voor lengte, dan voor volume.
lange wimpers
© Glossybox

3. Tweede laag

Breng gerust een tweede laagje aan voor een ‘wow’-effect: doe dit wanneer de mascara al een beetje, maar nog niet helemaal opgedroogd is. Gebruik eventueel een wimperkammetje om je wimpers mooi te spreiden. Je kunt hiervoor ook een schoon mascaraborsteltje gebruiken.

Tip! ‘Pomp’ je borsteltje nooit in de tube. Dat brengt lucht met de nodige bacteriën met zich mee, waardoor je mascara sneller uitdroogt en onbruikbaar wordt. Haal het borsteltje er liever in één vloeiende beweging uit.

4. De perfecte mascara

Een mascara die volume en lengte geeft, je wimpers spreidt en niet klontert? Deze exemplaren zijn alvast getest en goedgekeurd door onze beautyredactie:

1

Le Volumineux

mascara

Cent Pur Cent, € 22,99.

2

F-OXY Mascara

lange wimpers

Les Couleurs de Noir, € 21,90.

3

The Falsies Lash Lift Mascara

lange wimpers

Maybelline, € 14,99 bij Kruidvat.

4

Scandal Eyes Reloaded

lange wimpers

Rimmel, € 13,99 bij Kruidvat.

5

Divine Lashes

lange wimpers

Max Factor, € 19,99 bij Di.

6

Maxx Drama Volume & Length Mascara

lange wimpers

Kruidvat, € 3,99.

Urban Decay, € 28,50 bij ICI Paris XL.

7

Intense Volume Mascara

lange wimpers

Annayake, € 28,50 bij Planet Parfum.

8

Eyeconista Million Volume Mascara

lange wimpers

Catrice, € 4,99 bij Kruidvat.

9

Imperiallash Mascara

lange wimpers

Shiseido, € 30,50 bij ICI Paris XL.

10

Scandalous Lashes

lange wimpers

BE Creative Make-Up, € 17,95 bij ICI Paris XL.

PS Wist je dat mascara maar 6 maanden goed blijft? Is hij uitgedroogd, klontert hij of heeft hij een chemisch geurtje, dan is hij niet meer goed. Gooi ‘m in de vuilnisbak, wil je broze wimpers en zelfs oogontstekingen vermijden. Hier lees je meer over hoe je beautyproducten langer kunt bewaren.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content