Een slanke taille zonder af te vallen? Het kan!

Een slanke taille zonder af te vallen? Het kan!

Een slanke taille, wie wil dat nu niet? Helaas is het niet altijd even makkelijk om wat kilootjes kwijt te spelen, maar geen nood: met de juiste outfit creëer je die droomtaille in geen tijd.

Er zijn heel wat manieren om je taille te benadrukken én slanker te laten lijken. Combineer simpelweg de juiste kledingstuks of ga voor flatterende accessoires rond je middel.

Bloezende top

Ongetwijfeld de makkelijkste manier om je taille te accentueren: draag een mooie top, bloes of trui, stop ‘m in een taillerok en laat een beetje bloezen. De plooien die ontstaan, leggen automatisch de nadruk op het smalste deel van je bovenlichaam.

 

Taillebroek

Draag je liever een broek? Geen probleem, maar zorg er dan voor dat je een hoog exemplaar kiest. Het liefst ga je voor eentje die op het smalste deel van je taille is afgesneden. Combineer dit opnieuw met een bovenstuk dat je in je broek stopt. Mooi meegenomen: dit trucje laat je benen een stuk langer lijken.

 

A-lijn jurk

Ook met een jurk kun je een mooi zandloperfiguur creëren. Als je jurk onderaan wijder uitloopt, lijkt je taille heel wat smaller. Dit trucje kun je ook toepassen met een rok!

 

Tailleriem

Draag een riem rond je taille wanneer je een trui, jurk of vest draagt. Hierdoor benadruk je je mooie, vrouwelijke vormen. Ook bij jassen geldt dit: kies voor een getailleerde mantel of voor een exemplaar met een striklint.

Detail aan je taille

Tasjes, riemen met een opvallende gesp of andere details aan je taille zijn tegenwoordig helemaal in. En dat is maar goed, want je creëert zo optisch een smaller figuur! Ook pailletten of een opvallende boord aan je (taille)broek of rok werkt altijd.

 

Aandacht naar je schouders

Een andere, makkelijke optie om je taille smaller te doen lijken, is extra aandacht besteden aan je schouders. Kies voor een bovenstuk met insnijdingen aan je schouder, een off shoulder-top of maak gebruik van schoudervulling. Je zorgt zo automatisch voor een slanker silhouet én een smallere taille!

 

Beeld: Getty Images

Meer modenieuwtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)