Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Een slanke taille zonder af te vallen? Het kan, met deze stijltips!

Door Jolien Thieleman

Door je taille te benadrukken lijk je slanker, en tover je optisch zomaar 5 kilootjes weg, zonder dat je er iéts voor hebt moeten doen. Maar hoe accentueer je een taille als die er niet echt (meer) is? Met deze slimme kledingtips creëer je een zandloperfiguur in een wip.

7x stijltips voor een slanke taille

Een zwangerschap, de overgang of een andere reden kan ervoor zorgen dat er meer vet rond je middel gaat zitten, waardoor je taille minder nadrukkelijk aanwezig is. Of misschien heb je net een slank, recht figuur, waardoor je taille niet zo duidelijk naar voren komt.

Gelukkig zijn er heel wat manieren om je taille toch te benadrukken én een mooi zandloperfiguur te creëren. Combineer simpelweg de juiste kledingstuks of ga voor flatterende accessoires rond je middel.

1. Bloezende top

Ongetwijfeld de makkelijkste manier om je taille te accentueren: draag een mooie top, bloes of trui, stop ‘m in je taillebroek of -rok en laat een beetje bloezen. De plooien die ontstaan, leggen automatisch de nadruk op het smalste deel van je bovenlichaam.

slanke taille

Top met kant, € 34,99 bij JUNAROSE.

2. Taillebroek

Een high waisted broek of jeans komt iets hoger en valt daardoor netjes in je taille. Het liefst ga je voor eentje die op het smalste deel van je taille is afgesneden. Combineer dit eventueel opnieuw met een bovenstuk dat je in je broek stopt. Mooi meegenomen: dit trucje laat je benen een stuk langer lijken.

slanke taille

Paperbag broek, € 39,99 bij VERO MODA.

3. A-lijn = fijn

Ook met een jurk kun je een mooi zandloperfiguur creëren. Als je jurk onderaan wijder uitloopt, lijkt je taille heel wat smaller. Dit trucje kun je ook perfect toepassen met een rok!

taille rok

Plissérok, € 59,99 bij Mango.

4. V-hals

Heb je een uitgesproken appelfiguur, met slanke benen en een voller bovenlichaam? Een blouse of trui met V-hals laat je taille optisch smaller lijken, waardoor je lichaam beter in verhouding is.

slanke taille tips

Blouse met print, € 44,99 bij Paprika.

5. Het zit ‘m in de details

Draag een riempje of striklint rond je taille wanneer je een jurk of vestje draagt. Hierdoor benadruk je je mooie, vrouwelijke vormen. Ook bij jassen geldt dit: kies voor een getailleerde mantel of voor een exemplaar met een striklint. Details aan je taille creëren optisch een smaller figuur.

slanke taille kleding

Maxi-jurk, € 99,99 bij Zizzi.

6. Lang leve de blazer

Zelfs als je geen uitgesproken taille hebt, is een blazer altijd een goed idee om een zandloperfiguur te creëren. Dit kledingstuk legt de nadruk op het smalste deel van je lichaam en staat mooi bij zowat elke stijl.

Dames getailleerde blazer Donkerblauw

Getailleerde blazer, € 55,99 bij WE Fashion.

7. Aandacht naar je schouders

Een andere, makkelijke optie om je taille smaller te doen lijken, is extra aandacht besteden aan je schouders. Kies voor een bovenstuk met details aan je schouder of maak gebruik van schoudervulling. Je zorgt zo automatisch voor een slanker silhouet én een smallere taille!

taille tips

Top met pofmouwen, € 19,99 € 8,99 bij H&M.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content