Zo kies je dé perfecte lippenstift voor Valentijn

Zo kies je dé perfecte lippenstift voor Valentijn

Valentijn is niet alleen de dag van de liefde, maar ook hét perfecte moment om je lievelingslipstick uit je make-uptasje te toveren. Er zijn zo oneindig veel kleurtjes, maar voor welke tint ga je nu best? En hoe breng je het dan aan? Onze tips!

Op Valentijnsdag mag je je gerust van je meest verleidelijke kant laten zien, en daar horen ook prachtige, kusklare lippen bij.

Zo kies je de perfecte kleur

1. Zorg ervoor dat de kleur bij je huidtint past

Als je op lipstickjacht gaat, hou dan steeds je teint in het achterhoofd. Heb je een eerder donkere huid? Dan zijn paarse, donkerrode en bordeaux kleuren perfect voor je. Als je eerder een lichte huid hebt, dan staan roze en vuurrode kleurtjes prachtig bij je. Olijfkleurige types gaan dan weer best voor oranje- en koraalkleurige tinten.

2. Probeer ‘m niet op je hand

Want dat geeft een verkeerd beeld over de kleur. De tint van je huid is namelijk helemaal anders dan die van je lippen. Ben je op zoek naar een nieuw kleurtje? Trek dan met enkele papieren zakdoekjes en wattenstaafjes naar de winkel Gebruik de tissue om de tester schoon te maken en gebruik vervolgens een wattenstaafje om de kleur op je lippen aan te brengen.

3. Wees niet bang om te experimenteren

Op Valentijn mag het al eens iets meer zijn, toch? Wees daarom niet bang om een kleurtje te nemen dat buiten je comfortzone ligt. Wie weet staat het je wel prachtig! Je zult er bovendien niet alleen jezelf, maar ook je partner mee verrassen.

En dan nu: aan de slag!

Stap 1: de voorbereiding

Kleurtje gekozen? Super! Dan kun je de lipstick netjes aanbrengen. Om ervoor te zorgen dat de kleur extra mooi is én blijft, bereid je best eerst je lippen voor op de lipstick.

  • Scrub je lippen zachtjes om de dode velletjes te verwijderen. Je kunt makkelijk zelf een lipscrub maken met kristalsuiker en een lepeltje honing.
  • Dep je lippen droog en breng je favoriete verzorgende lippenbalsem aan.

Stap 2: lippenpotlood

Als je je lippen omlijnt in dezelfde kleur dan je lippenstift, zal hij veel langer blijven zitten en extra goed tot z’n recht komen. Kleur je lippen ook helemaal in vooraleer je de lipstick aanbrengt.

Stap 3: lippenstift

Als je lippen zijn ingekleurd, breng je de lipstick zo precies mogelijk aan. Dat kun je rechtstreeks uit de houder doen of met een penseeltje. Begin in het midden van je onderlip, stift dan het boogje van je bovenlip en ga vervolgens langs de zijkant van je lippen.

Stap 4: afpoederen en opnieuw aanbrengen

Wil je dat je lipstick heel de avond blijft zitten, poeder ‘m dan nog even af. Dat doe je zo: neem een tissue, leg het over je lippen en breng er een beetje los poeder over aan met een borstel om de kleur te fixeren. Breng daarna opnieuw een laagje lippenstift aan en je lippen zijn helemaal kusklaar!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)