Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Behaag je tuin: koop nu met korting inheemse planten aan

De 5 regionale landschappen van Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Meetjesland en Regionaal Landschap Westhoek organiseren een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen voor je tuin. Jouw moment om aan interessante prijzen plantgoed te bestellen!

Streekeigen planten en bomen

Wil je ook je tuin aantrekkelijker maken voor vogels, bijen en vlinders? Zin om je gevel op te fleuren? Of ben je van plan om van je tuin een speelparadijs voor de kinderen te maken? Kies dan voor streekeigen en autochtone planten en bomen via de actie ‘Behaag je tuin’.

appelboom
Zie jij zo’n appelboom ook wel passen in jouw tuin? Beeld: Getty Images

Waarom?

  • Streekeigen plantgoed bloeit en groeit al eeuwen in jouw regio. Het zijn planten die dus perfect aangepast zijn aan de lokale bodem en leefomstandigheden en dus sterker dan ingevoerde exoten.
  • Bovendien is hun groei- en bloeicyclus afgestemd op lokale fauna en flora.
  • Maar misschien nog de beste reden van allemaal? Het zijn gewoon stuk voor stuk schoonheden om in je tuin te hebben!
wilde kamperfoelie
Wilde kamperfoelie, een inheemse heerlijk ruikende klimplant. Beeld: Getty Images

Van boomgaard tot geveltuintje

De Regionale Landschappen – overheidsorganisaties die zich bezighouden met belangrijke natuur- en landschapswaarden uit een bepaalde regio – organiseren de komende weken ‘Behaag je tuin’. Je krijgt dan de mogelijkheid om heel wat plantgoed aan scherpe prijzen te bestellen. En er is voor elk wat wils! Een kleine greep uit het aanbod:

  • Een mooie gemengde haag, heg of houtkant die veel ecologischer is dan een haag die enkel bestaat uit één soort.
  • Hoogstammige fruitbomen voor prachtige bloesems en blozende appels uit je eigen boomgaard. Zo’n boom is ook een vijfsterrenhotel voor tal van diersoorten zoals boomkruiper, holenduif, kleine bonte specht, ringmus, steenuil, vlinders, hommels en bijen.
  • Inheemse hoogstambomen en wilgenpoten: klimaatbomen die periodes van droogtes verdragen en veel schaduw geven. Een ideale koele oase tijdens een hete en droge zomer.
  • Klimplanten als wilde kamperfoelie en wilde bosrank.
  • Bundels wilgentakken waarmee je voor kinderen een levende groene speelhut of andere levende wilgenconstructies kunt bouwen.

Klinkt zo’n inheems plantgoedpakket je als muziek in de oren? Neem dan een kijkje op behaagjetuin.be.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content