Start tulpenseizoen: pluk hier je gratis bosje tulpen

Start tulpenseizoen: pluk hier je gratis bosje tulpen
© VLAM

De lente lonkt aan de verre horizon, want op 18 januari wordt de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven met de Nationale Tulpendag. En dat vieren we met een gratis bosje Vlaamse tulpen. Pluk je mee?

Koningin Astridplein wordt tulpenveld

Op zaterdag 18 januari 2020 brengt VLAM de lente dichterbij met een tulpenplukactie. Van 13u tot 16u30 mag iedereen gratis een bosje Vlaamse tulpen komen plukken in de Pluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen. En ook Suske en Wiske krijgen een boeketje tulpen voor hun 75ste verjaardag.

© VLAM

Honderdduizend kleurrijke tulpen vullen nu al het derde jaar op een rij de grote zone vlak voor het Centraal Station in Antwerpen. Het publiek mag dan gratis een bosje komen plukken, telkens met groot succes.

Liliane Driesen, woordvoerder VLAM: “De reacties waren bijzonder positief. Bloemen toveren daadwerkelijk een lach op ieders gezicht en ze verjagen de winterblues.“

Vorig jaar werden zo’n zevenduizend voorbijgangers gelukkig gemaakt met een boeketje tulpen. Een aangename start van het voorjaarsseizoen voor bloemen en planten. Want niet enkel de tulp luidt de komst van de lente in, ook onder meer narcissen, druifjes en hyacinten.

Eregasten uit de stripwereld

De Pluktuin is gevuld met op-en-top Vlaamse tulpen, afkomstig van een tulpenkweker uit het West-Vlaamse Wervik. Het thema van dit jaar is ‘World of Colors’. Een thema dat perfect aansluit bij de kleurrijke wereld van Suske en Wiske. Zij zijn samen met Leen Vandersteen, dochter van Willy, de eregasten.

© VLAM

Daarom schenkt Standaard Uitgeverij ook een kleurplaat van Suske en Wiske ter gelegenheid van de tulpenplukactie. De eerste 100 kinderen die de plaat ingekleurd afgeven aan de Pluktuin ontvangen een strip van Suske en Wiske!

© VLAM

Tulpen: wist je dat …

  • … er in België naar schatting zo’n 60 miljoen tulpen gekweekt worden per jaar? Dat is zo’n 1 procent van wat er wereldwijd geteeld wordt.
  • Ter vergelijking: Nederland, het land dat het meest bekend is om haar tulpen, teelt jaarlijks ongeveer 4 miljard tulpen.
  • België telt nog zo’n tiental tulpentelers waarvan Tuliflor uit Wervik de enige is die zich het hele jaar door bezighoudt met tulpen.
  • Vlaamse tulpen floreren het best bij andere voorjaarsbloemen als witte narcissen, blauwe en witte druifjes en hyacinten. Ook allemaal perfect te telen op Vlaamse bodem!

Kom nog meer te weten over tulpen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)