Mijn verhaal: Conny stapte uit haar gewelddadig huwelijk en begon helemaal opnieuw

Mijn verhaal: Conny stapte uit haar gewelddadig huwelijk en begon helemaal opnieuw
© Getty Images

Haar hele leven lang heeft Conny te maken gekregen met geweld. In haar jeugd, maar ook tijdens haar huwelijk. Na 24 jaar nam ze de moedige beslissing om haar gewelddadige man te verlaten en helemaal opnieuw te beginnen. 

Conny (53): “Toen ik hoorde dat er tijdens de lockdown meer geweld was in gezinnen, wist ik precies waarover het ging. Ik heb nooit anders gekend. Als kind kreeg ik klappen, nadien was het mijn man die me sloeg. Als ik er nu op terugkijk, durf ik te zeggen dat die fysieke pijn niet eens het ergste was. Het gevoel dat ik er niet mocht zijn, dat was verschrikkelijk. Ik was enig kind en ongewenst. Mijn moeder wilde eigenlijk scheiden van mijn vader, tot ze ontdekte dat ze zwanger was. Met die scheiding heeft ze uiteindelijk nog twaalf jaar gewacht, maar al die tijd maakte ze me duidelijk dat ík de oorzaak was van haar ellendige leven. Alles wat tegenzat, was mijn schuld. Als ik thuiskwam van school, moest ik met mijn gezicht tegen de muur gaan staan. Ik was te lelijk, ik was den duvel. Mijn vader dronk en was gewelddadig. Op een keer zat ik achterin de auto en zei hij dat hij me dood wenste. Hij reed met zijn auto tegen de garagemuur om mij schrik aan te jagen. Ik heb doodsangsten uitgestaan elke keer dat ik bij hem in die auto moest. Ik herinner me dat ik in de lagere school eens een boom moest tekenen. Ik tekende een heel klein boompje in het midden van het blad. De juf zei me dat ik héél het blad moest gebruiken, maar ik snapte dat niet. Het lukte me gewoonweg niet. Pas jaren later besefte ik dat ík die boom was: klein, moederziel alleen op de wereld en niet in staat om te groeien. Ik zei nooit iets, stond op de speelplaats altijd aan de kant, weende veel. Ik hing aan de rokken van de juffen, zocht bescherming bij hen. Ik was altijd bang voor wat me thuis te wachten zou staan.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)