Schilder tovert tekeningen dochter om in prachtige schilderijen

Door De Redactie

Maakt jouw kind ook de mooiste tekeningen? Ophangen aan de koelkast, dus! Deze artieste gaat nog een stapje verder en maakt van de creaties van haar dochter een indrukwekkend kunstwerk.

Artieste Ruth Oosterman tekent en schildert zelf al lang. Ze is dan ook heel blij en trots op haar kleine meid, nu ze haar artistieke vaardigheden begint te ontwikkelen. “Nu mijn meisje twee jaar oud is, begint ze stilaan geïnteresseerd te geraken in kunst. Ze houdt ervan om mij te zien schilderen. Als ze ouder is, zou ik graag met haar samenwerken voor verschillende projecten. Maar in de tussentijd maak ik mooie creaties van haar tekeningen.”

Het leven bekijken door een kinderbril

Haar 2-jarige dochter maakt de tekeningen met een vulpen. Vervolgens maakt Ruth er dan met waterverf een schilderij van. “Ik probeer het creatief proces van mijn dochter niet te storen of te sturen. Het mag niet té serieus worden. Het moet vooral leuk blijven.”
Pablo Picasso zei wel eens dat het “je hele leven lang duurt om te leren schilderen als een kind.” Deze mama bouwt verder op de creaties van haar kind en leert zo toch een beetje door haar bril te kijken naar het leven!

artist-turns-childrens-drawings-into-paintings-1 artist-turns-childrens-drawings-into-paintings-2 artist-turns-childrens-drawings-into-paintings-3 artist-turns-childrens-drawings-into-paintings-4 artist-turns-childrens-drawings-into-paintings-5 artist-turns-her-two-year-olds-sketches-into-paintings-5

Schuilt er in jouw kind ook een kunstenaartje?
Maak dan met hem/haar dit mooie 3D-schilderij.

Bron: Boredpanda, Beeld: shutterstock

Partner Content