Verder zonder verslaving: zij lieten zich vrijwillig opnemen

Verder zonder verslaving: zij lieten zich vrijwillig opnemen
Getty Images

Het begint met één glaasje of één slaappil, maar soms gaat het van kwaad naar erger. An en Leanne lieten zich tien jaar geleden vrijwillig opnemen voor hun verslaving… mét succes.

Verslaafd

 

Ans verslaving aan alcohol en kalmeringspillen werd haar bijna fataal

An (42): “Ik herinner me nog vaag een avond dat ik als tiener met vrienden op café ging. Ik wist dat de jongen op wie ik een oogje had er ook zou zijn, dus voor ik naar binnen ging, haalde ik een fles sterke drank in de nachtwinkel om mezelf ‘wat moed in te drinken’. Alcohol gaf me het zelfvertrouwen dat ik niet had, het gevoel gezien te worden. Na zulke avonden werd ik ’s morgens met een kater wakker en dronk ik opnieuw. Alleen zo durfde ik iedereen weer onder ogen te komen. Zo ging het telkens opnieuw, jaren aan een stuk.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

MEER LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)