Dit is de meest populaire meisjesnaam ter wereld

Dit is de meest populaire meisjesnaam ter wereld

©TWENTY20

Wanneer toekomstige ouders een naam zoeken voor hun baby, willen ze er zeker van zijn dat ze een juiste keuze maken. Velen willen iets origineels, iets wat specifiek past bij hun kleintje. Dus ben jij ook iemand die graag uniek uit de hoek komt? Dan kies je maar beter niet voor de populairste meisjesnaam ter wereld.

En de eerste plaats gaat naar…

In Vlaanderen zijn de meest voorkomende meisjesnamen Olivia, Mila, Marie, Ella en Lena, maar op wereldwijd vlak worden deze namen van de troon gestoten door Sofia (en alle variaties zoals Sophia, Sofie, Sophie…).

Volgens Live Science, staat de naam in negen landen op nummer één, waaronder Rusland, Mexico en Italië en in meer dan 20 landen op de tweede of derde plaats.

Minder populair in Vlaanderen

In Vlaanderen horen we de afgeleide Sofie het vaakst, al is de naam de afgelopen jaren heel wat van haar populariteit verloren.

Sofia/Sophia betekent ‘wijsheid’ en is volgens de onderzoekers daarom een van de redenen waarom het zo vaak gekozen wordt. Maar ook omdat je Sofia in heel veel verschillende talen kunt uitspreken, speelt een rol.

 

 

Kennen jullie deze bekende Sofia’s?

Regisseur Sofia Coppola
Afbeeldingsresultaat voor sophia loren
Actrice Sophia Loren
Afbeeldingsresultaat voor sofie dumont
Tv-chef Sofie Dumont © Bramski

Lees meer:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)