Zeeland eetadresjes

Advertorial

Productie Zeeland Tag on Zeeuws Vlaanderen Foto: Bart van der Putten

Zalig Zeeland: 5x culinaire hotspots

Dat je in Zeeland naar hartenlust kunt fietsen staat als een paal boven water. Maar ook fijnproevers of culinaire levensgenieters komen er aan hun trekken. Direct aan zee, bij de duinen of meer landinwaarts: deze 5 culinaire plekjes zijn een bezoekje waard! 

In Zeeland is het voor lekkerbekken het hele jaar door feest! Veel gerechten smaken een kalenderjaar rond uitstekend, en zelfs mosselen zijn niet langer aan een bepaalde periode gebonden. Zin gekregen in een portie stomende mosselen? Of een heerlijke ovenschotel met vis? Hier moet je zijn:

5x culinair genieten:

Van de zee direct op je bord

Mmm… mosselen! Daar scheppen we onze borden graag vol van! Jij ook? Zet dan zeker een bezoek aan Proef Zeeland, Viskwekerij Neeltje Jans zeker op je lijstje! Het is de oudste mosselkwekerij van Zeeland. Je krijgt er een lekker potje stomende mosselen voorgeschoteld, maar ook andere visspecialiteiten zoals Noordzeevis, schaaldieren zoals kreeft en andere specialiteiten zoals unieke tapas, zeegroenten en veel meer lekkers… En achteraf neem je lekkere verse vis mee huiswaarts!

Proef Zeeland

Hier moet je zijn: Faelweg 1, 4354 RB Vrouwenpolder, Nederland

Biertje dabei

Toegegeven, niets kan tippen aan een fris Belgisch biertje. Maar onderschat de Zeeuwse biertje niet! Wie meer wil weten over het lekkere gerstenat kan terecht bij Emelisse in Kamperland, een van de vijf bierbrouwerijen in Zeeland. Deze brouwerij experimenteert erop los met bier, en dagelijks krijg je er een rondleiding en uiteraard: een proeverij!

Brouwerij Emelisse

Hier moet je zijn: Nieuweweg 7, Kamperland, 0113-370262

Verse vis

Onmisbaar tijdens je bezoekje aan Zeeland is Yerseke, want wie Yerseke zegt, zegt vis! Ga zeker even langs bij de mosselkwekers en oesterputten, en sluit je dagje af met een heerlijk portie mosselen bij Nolet’s Vistro! Hier smul je van verse mosselen, oesters, Oosterscheldekreeft en andere vissoorten.

Nolet’s Vistro

Hier moet je zijn: Burgemeester Sinkelaan 6, Yerseke, 0113-572101

Culinair hoogstandje

Mag het voor jou wat meer cachet hebben? Reserveer dan je plekje bij Pure-C. Subliem gelegen aan het strand van Cadzand, waar gastronomische gerechten van pure klasse geserveerd worden. De keukenbrigade onder leiding van Syrco Bakker, die jarenlang met topchef Sergio Herman werkte, gebruikt bij voorkeur biologische producten uit de streek. Populair is bijvoorbeeld het achtgangenmenu met vier voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee desserts.

Syrco Bakker Bij Pure-C

Hier moet je zijn: blvd de Wielingen 49, Cadzand-Bad, 0117-396036

Kidsproof

Een dagje eropuit met de kinderen? Stil je kleine honger in het Paviljoen ’t Schor. De speelhoek houdt je kinderen even zoet, terwijl jij met manlief geniet van het uitzicht over de Westerschelde.

Paviljoen ’t Schor

Hier moet je zijn: Havenstraat 54, Paal, 06-25382207

 

Bron: inspiratie.expedia en vvvzeeland. Beeld: vvvzeeland

Ook interessant:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."