Te kleine schoenen? Met dit trucje passen ze toch!

Te kleine schoenen? Met dit trucje passen ze toch!

Iedereen heeft in solden weleens dé perfecte schoenen gekocht, dat ene paar waar je al altijd naar op zoek was. Maar één probleem: ze zijn een maatje te klein. Als resultaat liggen ze ergens achteraan in de kast, enorme zonde! Met dit slimme trucje passen ze je toch.

Iedere vrouw heeft het al weleens voorgehad. Je bent al een tijdje aan het uitkijken naar dat ene paar schoenen dat je zo graag wilt kopen. Dan op een dag zijn het solden en staat net dat paar afgeprijsd. Ze knellen een beetje, maar na een tijd rekken ze wel, toch? Na een tijd kom je tot de spijtige beslissing dat je écht wel een maat te klein hebt genomen en als gevolg blijven die mooie schoenen in je kast staan. Doodzonde.

Dit kun je eraan doen

Gelukkig zijn er voor alle problemen oplossingen. Ook voor knellende schoenen.

  • Vul twee afsluitbare plastic zakjes voor 3/4 met water en let erop dat ze goed dicht zijn.
  • Plaats er eentje in elke schoen en zet ze zo in de vriezer.
  • Omdat het water in de zakjes bevriest, zet het uit en zo rekt het jouw te kleine schoenen uit.
  • Check na 24 uur eens of het al beter is. Nog een beetje te klein? Blijf hetzelfde proces herhalen tot ze je als gegoten zitten.

Werkt het toch niet helemaal of heb je er noch de tijd, noch het geduld voor? Ook dit werkt: Doe een paar dikke wintersokken aan en wurm je voeten in je schoenen. Het zal even pijn doen, maar niet voor lang. Neem je haardroger erbij en blaas (voorzichtig) hete lucht over je schoenen. Door die dikke sokken en de warmte, zetten je schoenen uit en zullen ze ruimer zitten. Hier zie je nog eens hoe het moet:

Bron: Libelle.nl, beeld: Shutterstock

Lees ook

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)