8 dingen die écht weg kunnen in huis

8 dingen die écht weg kunnen in huis

Soms is opruimen gewoon een kwestie van doen. Zoals bij deze acht dingen die we vrijwel allemaal in huis hebben en die écht weg kunnen.

1. Blikken verf
Om eventuele beschadigingen te kunnen herstellen.  Maar als je dat al jaren niet gedaan hebt, kun je de verf net zo goed wegdoen. De kleur is na al die tijd toch niet meer hetzelfde.

2. Oude medicijnen en vitamines
Verzamel ze en lever ze in bij de apotheek, want met medicijnen die over de datum zijn neem je liever geen risico.

3. Opladers en snoertjes
Onmisbaar, die bak vol opladers en snoertjes. Zeker als ze van dingen zijn die je niet meer hebt… Sorteer ze en lever alles wat je niet meer gebruikt in bij de winkel waar je ze gekocht hebt, bij het containerpark in de buurt of breng ze naar de Kringloopwinkel.

4. Plastic bakjes
Wat zouden we zijn zonder plastic bakjes om restjes in te bewaren? Maar… hoeveel heb je er echt nodig? Als de deksel onvindbaar is of als ze grauw en verkleurd zijn, gooi ze weg.

5. Cassette- en videobanden
Video’s kun je beter snel omzetten op een dvd, bijvoorbeeld bij de Hema. En die cassettebandjes? Maak van de nummers die erop staan een nostalgische playlist op Spotify.

6. Ondergoed en sokken
Hoe vaak sta je niet te rommelen in je sokken- en ondergoedlade, op zoek naar een toonbaar exemplaar? Precies. Uitmesten die handel!

7. Toiletspullen
Parfums, bodylotions en make-up die we ooit cadeau gekregen hebben of in een impuls gekocht hebben, staan vaak jaren te wachten tot… ze uiteindelijk weggegooid worden.

8. Opknappers
Jaren geleden kocht je een tweedehands meubel dat je heel mooi zou gaan opknappen; kwestie van even schuren, een likje verf geven… Doe het vandaag of doe het vandaag wég!

Meer tips? Je vindt ze op griepruimtop.nl .

© Caroline Griep

Foto: Joost Govers

Dit al gelezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)