Getty Images

Zo kies je de eettafel die het best bij je past

Door Sara Dekens

De eettafel in de keuken of woonkamer is in veel gezinnen eerder een leeftafel. Nu er ook geregeld van thuis wordt gewerkt, is het ook een bureau. Multifunctioneel met andere woorden. Maar hoe kies je de eettafel die het best bij je past?

Een eettafel: de vorm

De eettafel in de woonkeuken of eetkamer wordt steeds meer het hart van het huis. Er wordt aan gegeten, huiswerk gemaakt, vrienden geëntertaind en de administratie gedaan. Zo’n eettafel moet dus perfect bij je huis, je situatie en jezelf passen. Tijd voor een nieuwe? Dan hou je best rekening met deze tips:

1. Rond

De meeste mensen kiezen nog steeds voor een traditionele rechthoekige eettafel, maar ook ronde exemplaren winnen aan populariteit. Wij begrijpen waarom: het is niet enkel mooi, maar vooral ook gezellig omdat je met iedereen oogcontact kunt maken. Je kunt met veel volk rond de tafel zitten, want je hebt nooit last van de hoeken.

Zo’n ronde tafel is bovendien vaak een welgekomen afwisseling qua vorm, aangezien de meeste kamers al voornamelijk hoekig zijn. Heb je weinig plaats? Dan is een ronde tafel een goed idee om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Ook gezinnen met kinderen zijn vaak fan van een ronde tafel. Er zijn geen hoeken om je tegen te stoten en het is ideaal om samen een spel te spelen!

2. Of toch liever hoekig?

Toch is er ook veel te zeggen voor een rechthoekige tafel. Die biedt veel ruimte, zowel voor personen als voor spullen. Zeg nu zelf, als de kinderen huiswerk maken of jij gebruikt de tafel ‘s avonds voor de administratie of bankzaken, dan komt die ruimte goed van pas!

Bovendien is een rechthoekige tafel makkelijk in de ruimte te positioneren, omdat deze vaak de lijnen van de kamer volgt. Je kunt er ook voor kiezen om de korte kant tegen een muur te plaatsen. Opgelet met kleine kinderen! Zij kunnen zich bezeren aan de scherpe hoeken van de tafel.

Veel volk aan tafel

Heb je veel ruimte in huis? Ga dan gerust voor een grote tafel. Het is gezellig en je krijgt er meteen een gastvrij gevoel van! Is de ruimte eerder beperkt? Dan zul je goed moeten meten. Je wilt immers nog voldoende ruimte om te zitten of langs de tafel door te lopen.

Welke stijl?

Een eettafel is een belangrijk onderdeel van je interieur en moet dus bij de rest van de inrichting passen. Hou niet enkel rekening met de stijl, maar ook met het materiaal. Heb je kinderen in huis? Denk er dan aan dat het best onderhoudsvriendelijk is. Knoeien met eten of een ongelukje met knutselen is niet uit te sluiten.

Bronnen: furnified.com, goossenswonen.nl

Meer woontips voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content