De pannenkoekplant is hélemaal hip!

Je kent het wel: een huis vol mooi planten, maar niet veel later laten ze met z’n allen het kopje hangen! Dus let’s face it, jouw vingers zullen nooit groen uitslaan. Maar gelukkig bestaan er ook kamerplanten waar iedereen mee overweg kan! 

De pannenkoekplant (Pilea peperomioides) is bijvoorbeeld supermakkelijk te onderhouden.

Een unieke vorm

Eerlijk is eerlijk: we zijn een beetje uitgekeken op de ettelijke Sanseveria’s en cactussen, die we in bijna iedere woonkamer aantreffen. De pannenkoekplant daarentegen, weet ons dan wel weer te verrassen, met z’n intens groene kleur en ronde bladeren op lange dunne stegels. Mooi pluspunt: deze groene jongen heeft een luchtzuiverende werking.

Eenvoudige verzorging

Voor het onderhoud van de pannenkoekplant moet je op zoek gaan naar de gulden middenweg. Zo geef je hem best een mooi plekje in het licht, maar niet in de volle zon. Hij houdt niet van natte voeten − daar houdt trouwens niemand van − maar ook niet van droogstaan. Maar eens je hem wekelijks van een beetje water voorziet, en hem eens per maand wat vloeibaar plantenvoeding geeft, is hij perfect gelukkig!

Een Instagram-fenomeen

Ook op sociale media duikt de plant steeds meer op. Heb jij al een foto van jouw nieuwe groene vriend gedeeld?

Nog geen pannenkoekplant in jouw bezit? Je kan ze in bijna iedere plantenzaak op de kop tikken. Zelfs bij de Bijenkorf zijn ze er gek op!

Bron: margriet.nl

Nog meer artikels voor plantenliefhebbers:

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)