Doen! Frisgroene kamerplanten in je badkamer

Doen! Frisgroene kamerplanten in je badkamer

In onze badkamer houden we het graag fris en luchtig. Een mooie, groene kamerplant is dan ook dé ideale sfeermaker voor de properste kamer in huis. Bovendien is het hip en makkelijk!

De Echevaria is een vetplantje waar je alle kanten mee op kunt. De slimmerd slaat bovendien al het overtollige water op als reserve in z’n blaadjes. Handig, toch? Zet de Echevaria in halfschaduw of zonlicht. Een plaatsje aan het badkamerraam is dus ideaal. Kies voor een bloempotje waar het water door kan sijpelen.

Wist je dat… je de plant in verschillende kleuren kunt kopen? Paarse vloertegels? Koop dan een paars exemplaar! En met wat geluk geniet je ook van kleine bloemetjes.

De Rhipsalis is een stekelloos neefje van de cactus. Net zoals bij de Echevaria, zijn er heel wat soorten, vormen en kleuren te vinden. Extra pluspuntje: de plant groeit snel. Af en toe bijknippen is meer dan voldoende om de plant in conditie te houden.

Zet de plant op een hoger punt in je badkamer, bijvoorbeeld bovenaan een kastje of op een stoeltje. Op die manier groeit de plant mooi naar beneden. Verder hoef je weinig energie in de plant te steken. De plant bloeit om op het even welke plaats en heeft slechts een à twee keer per week water nodig. Ga je op reis? Dan kun je de plant even onderdompelen in water. Zo kan de Rhipsalis makkelijk twee tot drie weken verder met z’n voorraad.

De topper der kamerplanten: de Sanseveria. De plant staat niet enkel mooi aan je vensterraam of op een kast, je kunt de Sanseveria ook gerust een plaatsje geven in de badkamer. De voorbije jaren is de plant steeds populairder geworden en daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

De leuze van deze plant? Liever te weinig, dan te veel water. Goed nieuws voor de vergeetachtigen onder ons! Plaats de plant niet in de volle zon en zorg ervoor dat je de grond na elke waterbeurt goed laat uitdrogen.

Een van dé populairste kamerplanten blijft nog altijd de Ficus. De plant is een stevig, stabiel huiskamergenootje, maar past even goed in je badkamer. Kies een plekje uit gedeeltelijk in de schaduw of in de zon. Een keer per week water geven volstaat om je douchekompaan te onderhouden.

Wist je trouwens dat je meestal een jonge Ficus koopt? Als je plant het naar z’n zin heeft bij jou in huis zul je – met een beetje geluk – ook bij deze plant kunnen genieten van een bloemige bloeiperiode.

Volg ons ook op Pinterest:

Bron: Interieurtips.eu, groenvanbijons.be Beelden: Getty Images, Shutterstock en via Instragram @green__belt

Tijd om je huis nog meer op te ruimen:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)