Doen! Frisgroene kamerplanten in je badkamer

Doen! Frisgroene kamerplanten in je badkamer
GettyImages

Elke ruimte in huis verdient een vleugje groen, ook je badkamer. En deze vier knapperds hebben het volledig naar hun zin in dat tropische klimaat van je badkamer!

Baden in een groene oase

De Echevaria

De Echevaria is een vetplantje waar je alle kanten mee uit kunt. De slimmerd slaat bovendien al het overtollige water op als reserve in z’n blaadjes. Handig, toch? Zet de Echevaria in halfschaduw of zonlicht. Een plaatsje aan het badkamerraam is dus ideaal. Kies voor een bloempotje waar het water door kan sijpelen.

Wist je dat … je de plant in verschillende kleuren kunt kopen? Paarse vloertegels? Koop dan een paars exemplaar! En met wat geluk geniet je ook van kleine bloemetjes.

Rhipsalis

De Rhipsalis is een stekelloos neefje van de cactus. Net zoals bij de Echevaria, zijn ze er heel wat soorten, vormen en kleuren. Extra pluspuntje: de plant groeit snel. Af en toe bijknippen is meer dan voldoende om de plant in conditie te houden.

Zet de plant op een hoger punt in je badkamer, bijvoorbeeld op een kastje of op een stoeltje. Op die manier groeit de plant mooi naar beneden. Verder hoef je weinig energie in de plant te steken. Deze groene held bloeit om op het even welke plaats en heeft slechts een à twee keer per week water nodig. Ga je op reis? Dan kun je ‘m even onderdompelen in water. Zo kan de Rhipsalis makkelijk twee tot drie weken verder met z’n voorraad.

Sanseveria

De primus van de kamperplantenklas: de Sanseveria. De plant staat niet enkel mooi aan je vensterraam of op een kast, je kunt ‘m ook een plaatsje geven in de badkamer. De voorbije jaren is de plant steeds populairder geworden en daar kunnen we alleen maar om juichen.

De leuze van deze plant? Liever te weinig dan te veel water. Goed nieuws voor de vergeetachtigen onder ons! Plaats de plant ook niet in de volle zon en zorg ervoor dat je de grond na elke waterbeurt goed laat uitdrogen.

Ficus

Een van dé populairste kamerplanten blijft nog altijd de Ficus. De plant is een stevig, stabiel huiskamergenootje, maar past even goed in je badkamer. Kies een plekje uit gedeeltelijk in de schaduw of in de zon. Een keer per week water geven volstaat om je douchekompaan te onderhouden.

Wist je trouwens dat je meestal een jonge Ficus koopt? Als je plant het naar z’n zin heeft bij jou in huis zul je – met een beetje geluk – ook bij deze plant kunnen genieten van een bloemige bloeiperiode.

Meer lezen over kamerplanten?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)