Het vierkante metertuin stappenplan!

Door De Redactie

Een vierkante meter moestuinbak is een ideale oplossing voor wie zijn eigen groenten en kruiden wil kweken. Klein terras of grote tuin, het past overal. Wil jij aan je eigen vierkante meter beginnen? Volg dan hier het stappenplan!

Stap 1

[LINK_TEXT id=1] je eigen moestuinbak.

Stap 2

Vanaf maart kan je starten met zaaien van sommige groenten en kruiden. Begin met enkele makkelijke dingen, zoals [LINK_TEXT id=2], [LINK_TEXT id=3] en [LINK_TEXT id=4]. Je kan ook al [LINK_TEXT id=5] planten.

Stap 3

In april zal je al het eerste resultaat zien. Ook nu zijn er weer enkele planten die het vanaf april perfect zullen doen in je moestuinbak. Kies bijvoorbeeld voor [LINK_TEXT id=6] of [LINK_TEXT id=7].

Vind je het allemaal wat te eentonig, dan kan je de gewone versies afwisselen met hun specialere varianten, zoals slangenradijs of kapucijnererwten. Of probeer eens [LINK_TEXT id=8] of [LINK_TEXT id=9] te zaaien!

Stap 4

Vergeet de klassiekers niet! Mei is de geschikte periode om [LINK_TEXT id=10] en [LINK_TEXT id=11] te planten. De koudste nachten zijn nu gepasseerd en de planten kunnen nu buiten overleven. Maar hou de nachttemperatuur in het oog! Je wacht best tot na ijsheiligen (15 mei).

Wat kan je nog planten? [LINK_TEXT id=12], [LINK_TEXT id=13], [LINK_TEXT id=14] en [LINK_TEXT id=15]. Maar ook [LINK_TEXT id=16], voor zij die van een uitdaging houden. 

Het is nu ook de moment om kleur in je bak te brengen. Fleur je vierkante meter op met bijvoorbeeld enkele [LINK_TEXT id=17].

Stap 5

In juni is het tijd om je vierkante meter helemaal af te werken. Er is misschien nog een plekje vrij of een van je zaailingen is mislukt. Vul deze plaats met populaire groeten zoals brocolli of courgette. Ook kruiden zijn een pluspunt om in je tuin te hebben staan. Natuurlijk zijn er ook altijd wat meer ongebruikelijke planten die je kan zaaien, zoals pastinaak of stevia. Heb je zonnebloemen geplant? Zaai dan bonen aan de voet, zodat die in de bloem kunnen klimmen. 

Partner Content