Was jij je sportbeha ook verkeerd?

Was jij je sportbeha ook verkeerd?

Krijgt je bezwete sportbeha exact dezelfde wasbeurt als een standaard katoenen T-shirt? Dan wil dat zeggen dat je ‘m al die tijd verkeerd gewassen hebt. Want er zijn wel degelijk een paar dingen waar je op moet letten bij het wassen van dit delicaatje.

Zo moet je een sportbeha wassen

Té warm: niet doen

Hem op hoge temperatuur wassen en drogen is een slecht plan, als je ‘m een lange levensduur wilt garanderen.

Geen wasverzachter

Je beha is gemaakt van ademend materiaal dat lang droog blijft, terwijl het toch zweet opneemt. Wasverzachter kan ervoor zorgen dat de stof niet meer optimaal z’n werk kan doen, omdat het een laagje over de stofvezels legt. Het zweet kan niet meer opgenomen worden door de stof, waardoor het op je huid zal blijven liggen en je sportkleding sneller zal beginnen ruiken.

Wasmiddel voor sportkleding

Er bestaan tegenwoordig producten die net dienen voor het wassen van sportkledij. Waarom deze noodzakelijk zijn? De klassieke wasmiddelen zijn gemaakt voor klassieke stoffen, waardoor je deze beha misschien niet volledig proper zult krijgen met dit product. Hangt er nog een zweetluchtje aan? Dan weet je meteen waar het aan ligt.

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be

Nog meer handige én praktische wastips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)