Daarom geef je het water van gekookte eieren best aan de planten

Door Jolien Thieleman

Verrassend nieuwtje van de dag: je giet het water van gekookte eieren best niet meteen weg, want je planten zouden er baat bij kunnen hebben!

Calcium

Terwijl de eieren koken, komt het calcium dat in de eierschalen zit vrij. En laat calcium nu net erg goed zijn voor je planten! Het houdt de pH-waarde van de aarde of potgrond op peil, wat ervoor zorgt dat je plant meer voedingsstoffen kan opnemen.

Kamertemperatuur

De volgende keer dat je eitjes kookt, laat je het water dus best gewoon afkoelen tot kamertemperatuur. Geef er je planten water mee (zoals je normaal zou doen) en je zult zien: ze fleuren er mooi van op!

Testen? Een eitje!

Benieuwd om te testen? Groot gelijk, want eitjes zijn niet alleen goed voor je planten, maar ook voor jou. Ze bevatten erg veel ijzer, foliumzuur, antioxidanten en vitamines B2, B12, E en D. Af en toe een eitje eten, kan dus zeker geen kwaad!

Op de website van Libelle Lekker vind je alvast erg veel lekkere recepten. Heb je deze al gezien?

Bron: Margriet.nl – Beeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."