Zo blijven je bloemen langer mooi

Zo blijven je bloemen langer mooi

Bloemen brengen instant leven in huis. Om ze extra lang mooi te houden, hebben we een aantal tips op een rij gezet. Altijd handig!

1. Uit de tocht

Geef een vaas met bloemen liefst een plekje uit de tocht. Tocht zorgt namelijk voor vochtverlies, waardoor je bloemen eerder gaan hangen.

2. Niet te warm

Ook een té warme plek, zoals bij de verwarming, is slecht voor je boeket. En al houden bloemen van licht, zet ze ook liever niet in de volle zon.

3. Schoon water

Bloemen die iedere dag schoon water krijgen, blijven het langst mooi. Maar zorg er ook voor dat je  vaas grondig schoon is.

4. Allergisch voor fruit

Het klinkt bizar, maar het is waar: bloemen zijn allergisch voor fruit. Een schaal met fruit vlak naast je bloemen zorgt ervoor dat ze sneller verslensen.

5. Extra voeding

Maak handig gebruik van de zakjes snijbloemenvoeding die je bij je boeket krijgt. Ze helpen echt! Ze houden het water langer schoon én voeden de bloemen.

6. Schuin afsnijden

Je hoort het de bloemist vaak zeggen: de stelen schuin afsnijden. Fabeltje? Zeker niet! Je verwijdert hierdoor verdroogde uiteinden en stimuleert de wateropname.

Bron: Margriet.nl. Beeld: Corbis

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)