David Cassidy op 67-jarige leeftijd overleden

David Cassidy op 67-jarige leeftijd overleden

 

De Amerikaanse zanger en acteur David Cassidy is vannacht op 67-jarige leeftijd overleden. Hij stierf aan nier- en leverfalen.  

Hij was hét jeugdidool in de jaren 70. Zoals het Nederlands Algemeen Dagblad schrijft: “Geen meisjeskamer was compleet zonder poster van David Cassidy.” Cassidy werd vooral bekend van The Partridge Family – een muzikale televisieserie over een gezin dat Las Vegas wil veroveren met hun popliedjes (denk aan de hit ‘I think I love you’). David speelde de rol van ideale schoonzoon Keith Partridge.

Verklaring

Cassidy’s familie liet in een ontroerende verklaring aan het magazine People weten: “Namens de hele familie Cassidy, maken we met grote droefenis het overlijden van onze vader, oom en lieve broer, David Cassidy, bekend. David stierf omringd door de mensen van wie hij hield, met vreugde in zijn hart en vrij van de pijn die hem zo lang in zijn greep hield. We willen iedereen bedanken voor de enorme steun die ze hem in al die jaren hebben getoond. ”

Intensive care

David werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen voor lever- en nierfalen. De zanger gaf in 2008 publiekelijk toe dat hij worstelde met een alcohol- en drugsverslaving. In 2014 verbleef hij kort in een afkickkliniek. Begin dit jaar verklaarde Cassidy daarnaast, net als zijn grootvader en moeder, aan dementie te lijden.

Zoon en dochter

David Cassidy trouwde drie maal in zijn leven en werd vader van dochter Katie Cassidy (30) en zoon Beau Cassidy (26). Die laatste plaatste een eerbetoon aan zijn vader op Instagram.

I’ll always, always love you

A post shared by Beau Cassidy (@beaudevincassidy) on

Herken je deze hit nog?

(Libelle.nl)

Lees ook:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)