De Olmense Zoo moet onmiddellijk sluiten

Olmense Zoo

“Wie niet horen wil, moet voelen”, vertelt Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Hij trekt de vergunning van de Olmense Zoo met onmiddellijke ingang in. De dierentuin houdt al jaren geen rekening met de regels rond dierenwelzijn.

Te veel dieren, te weinig plaats

Al tien jaar krijgt de op twee na grootste dierentuin van Vlaanderen de ene boete na de andere. De dieren kunnen amper schuilen voor de regen en ook hun uitwerpselen worden onvoldoende opgekuist.

Geen oog voor dierenwelzijn

Er is maar weinig oog voor het welzijn van de dieren. Zo werd een luipaardwelpje weggehaald bij zijn moeder om in een ronde kooi te zitten waar hij door iedereen goed kon worden bekeken.

Bovendien bleef de dierentuin consequent dieren kweken, terwijl er al te weinig plaats is voor de dieren die nu al in het park verblijven. Er zijn momenteel bijna duizend dieren waarvoor binnenkort waarschijnlijk een nieuw onderkomen gezocht moet worden.

Bron: Het Laatste Nieuws – Beeld: Reporters

Lees ook zeker:

Previous article
Hier zijn ze dan: de eerste foto’s van het babybuikje van Kate Middleton
Next article
Knoop je mee? Maak zelf dit kussen van macramé

Luxueus overnachten in de champagnestreek mét champagne-ontbijt

Voor een kort weekendje is de echte champagnestreek in Frankrijk net iets te ver weg, maar een break in Château de Cocove, zo’n 30 km landinwaarts van Calais, is een waardig alternatief. Genesteld op een groot groen domein in het bos dompelt dit 18de-eeuwse kasteel – natuurlijk luxueus gerenoveerd – je onder in een adellijke viersterrenwereld van zware stoffen, weelderig behang en hoge ramen. In het restaurant verwent de chef en ‘maitre restaurateur’ je met fijne streekgerechten en biologische producten. In de wijnkelder ligt véél champagnes.

€116.00 €169.00