Deze BV’s zeggen nee tegen vlees

Recente beelden van dierenmishandeling in een slachthuis in Izegem doen opnieuw stof opwaaien. In een open brief ‘Not In Our Name’ in Het Laatste Nieuws roepen een aantal BV’s op om ‘nee’ te zeggen tegen vlees. 

De brief kwam er met de steun van vzw Eva, een organisatie die zich sinds 2000 inzet om zoveel mogelijk dierlijke voeding te vervangen door plantaardige.

Open brief

De brief is ondertekend door actrices Veerle Baetens, Clara Cleymans en Ann Ceurvels. Maar ook muzikant Wannes Cappelle, theatermaker Dimitri Leue, filosoof Johan Braeckman, fotografe Lieve Blancquaert, radiopresentatrice Erika Van Tielen en lingerieontwerpster Murielle Scherre vragen om niet langer vlees te eten.

“Genoeg alternatieven”

De BV’s benadrukken dat er voldoende alternatieven zijn. “Je hoeft niet in te boeten aan smaak en genot, er zijn steeds meer plantaardige producten in de supermarkt, veel restaurants bieden veggie menu’s aan en je voelt je beter bij de gedachte dat je niet meer meedoet aan een systeem waarin er op een vreselijke manier met dieren wordt  omgegaan.  Je hoeft ook niet van de ene dag op de andere je eetgewoonten volledig om te gooien. Je kunt dit in stapjes doen en je laten begeleiden. Het is makkelijker dan je zou denken”, klinkt het bij de Bekende Vlamingen.

Bron: vrt.be

Meer interessante artikels lees je hier:

 

Vorig artikel
BACK TO SCHOOL-VLOG: Een zesdejaarsreis… en een kippenblog!
Volgend artikel
4 redenen waarom een kinderkamer delen goed is voor je kinderen

Waardebon voor Domo elektrische spiraalsnijder + kookboek

Hou je van gezonde gerechtjes, maar vind je al dat snijwerk vooraf maar niets? Dan helpen Shedeals en AVEVE je uit de nood. Deze duurzame, gemaakt uit inox, elektrische spiraalsnijder ‘My Vegetable’ van Domo snijdt al je groenten en fruit in een mum van tijd in fijne slierten. Wil je graag inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten? Dat vind je in het kookboek ‘Tasty & Healthy' met 94 recepten en meer dan 100 gezonde weetjes. Download snel je Shedealsvoucher en geniet van deze 2 producten aan de helft van de prijs. 

gratis