Filip en Mathilde krijgen cricketles in India

Filip en Mathilde krijgen cricketles in India

Het was de allereerste keer dat ons vorstenpaar zich waagde aan een partijtje cricket. Maar koning Filip en en koningin Mathilde deden dat niet zomaar. Tijdens hun rondreis in India kaderde de cricketles in een Unicef-campagne die kinderen, en vooral meisjes, meer zelfvertrouwen moet geven.

Aandacht voor kinderen

Dat meisjes in India vooral binnenshuis opgevoed worden met het doel om later enkel voor voorplanting te zorgen, is geen geheim. Bovendien zijn kinderhandel en kinderprostitutie en gruwelijke miljardenbusiness in India. Daarom lanceerde Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, een campagne om kinderen, en vooral meisjes, meer zelfvertrouwen te geven. Ons vorstenpaar droegen graag een steentje bij tijdens hun rondreis in India.

Populaire sport

Dat deden ze met een spelletje cricket. De sport is immens populair in India en cricketspelers zijn dan ook ware tieneridolen en kinderhelden. Filip en Mathilde kregen in Mumbai cricketles van de legendarische cricketster Virender Sehwag. Onze royals leken er alvast veel plezier in te hebben. En de kinderen keken geamuseerd toe.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: vrt.be

Meer nieuws lezen?

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)