Kippenbouten en -brochettes teruggeroepen wegens salmonella

Voedselproducent Paas Foods roept kipbrochetten en kippenbouten terug omdat er salmonella is vastgesteld.

Bij een controle van het bedrijf werd ontdekt dat er in de ‘bovenbout paprika’, ‘onderbout paprika’ en de kipbrochettes salmonella aanwezig is. De producten werden verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour market, Horeca Totaal, Intermaché, Lidl en Geyskens Delikatesen.

Het gaat om het lot met het nummer 100722, die 12/08/2017 en 16/08/2017 als houdbaarheidsdatum hebben.

De producent benadrukt dat er enkel gevaar is bij het eten van rauw of niet doorbakken vlees. Als het kippenvlees volgens de instructie op het etiket wordt bereid, is het gezondheidsrisico uiterst klein.

Voor meer info kunnen klanten terecht op het nummer 089/77 99 83.

Salmonella kenmerken

De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Klanten die het product gegeten hebben en symptomen vertonen, wordt aangeraden om hun huisarts te raadplegen.

(Bron: Deredactie.be)

 

Previous article
Een dagje naar zee? Dit zijn de lekkerste strandsnacks
Next article
Doen dit weekend: The Big Slide in Brussel

Wellnessweekend voor 2 met sessie Thermowell + 4* hotel vanaf € 138 bij Yolande Buekers

Doe jezelf een verwenweekend bij Yolande Buekers cadeau. Geniet met z’n twee van alles wat dit Kuur- en Wellnesscentrum te bieden heeft zoals een welkomstdrankje, een dagbezoek aan het aquapaleis, een overnachting in viersterrenkuurhotel en een uitgebreid ontbijtbuffet. Bovendien krijg je er nu heleaam gratis een Libelle cadeau bovenop. Waar wachten jullie nog op? 

€138.00 €235.00