Duizenden fans nemen afscheid van zanger Paul Severs (70)

Duizenden fans nemen afscheid van zanger Paul Severs (70)

Twee weken geleden vernamen we het trieste nieuws dat Paul Severs, de 70-jarige Vlaamse charmezanger, is overleden. Vandaag namen zijn familie, vrienden en fans afscheid van hem.

Hartaanval

Op 12 maart werd Paul in het ziekenhuis opgenomen na een hartaanval. De Vlaamse artiest belandde in een coma en ontwaakte na een tijdje, maar verkeerde nog steeds in kritieke toestand. Hij kreeg verschillende bloedklonters en zakte twee keer opnieuw weg in een coma. Dit weekend verloor hij voor de derde keer het bewustzijn, waarna de dokters aangaven dat zijn situatie uitzichtloos was.

Complicaties

“De dokters in Erasmus hebben hun uiterste best gedaan, maar de hersenschade die hij opliep tijdens de val van zijn fiets – veroorzaakt door een zware hartaanval – bleef elke dag erger worden. De daarop volgende verschillende complicaties hebben onvermijdelijk tot zijn spijtige overlijden geleid”, schreef Christophe Severs (Pauls zoon) op 9 april op Facebook. “Bedankt beste fans voor al jullie steun. Bedankt beste familie om in deze moeilijke tijden er voor ons te zijn. Bedankt beste vrienden voor jullie warmte en onuitputbare bron van steun. Bedankt beste media om onze wens qua communicatie te hebben ingewilligd.”

Aandoenlijke uitvaart

Nog voor de familie vanochtend arriveerde, verzamelden duizenden fans op het Joseph Possozplein in Halle om afscheid te nemen van hun idool. Paul was een geliefd man, waardoor het een emotionele uitvaart werd. Iedereen kon de dienst volgen vanop het plein via een groot scherm.

Paul was gekend als een bescheiden iemand en dat bleek ook uit zijn begrafenis. De zanger werd ten grave gedragen in een eenvoudige kist zonder tierlantijntjes. Op het deksel preek een foto van het Hallerbos, waar hij graag ging wandelen.

[LIVE] Halle brengt laatste groet aan Paul Severs

[LIVE] Halle brengt laatste groet aan Paul Severs

Posted by VTM NIEUWS on Tuesday, April 23, 2019

Voor altijd een herinnering

Paul Severs brak in 1970 door met ‘Ik ben verliefd op jou’, waarvan 120.000 exemplaren werden verkocht. De nummers volgden elkaar snel op: denk maar aan ‘Irina’ en ‘Geen wonder dat ik ween’. Zijn grootste hit is ongetwijfeld ‘Zeg ‘ns meisje’, waarmee hij voor altijd een fenomeen zal blijven in de Vlaamse muziekwereld.

Coverbeeld: VRT

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)