Plof, plof, hoera! Bubbeltjesplastic bestaat 60 jaar (en had eerst déze functie)

bubbeltjesplastic

Geef toe, ook jij ploft(e) er maar wat graag op los met een vel bubbeltjesplastic. Reden te meer dus om ook de verjaardag van onze favoriete velletjes noppenfolie in de verf te zetten. Het knallende favorietje mag ondertussen al 60 kaarsjes uitblazen.

60 jaar nopjes ploffen

Een doos vol paaseieren? Daar hoort gegarandeerd bubbeltjesplastic bij! Maar wist je dat de velletjes plofplezier eigenlijk een helemaal andere functie hadden?

In 1957 zochten twee ingenieurs naar behangpapier met reliëf en een papieren achterkant die makkelijk te reinigen was. Na wat experimenten kwamen ze uit bij een veelzijdig soort noppenfolie. Niet zo populair als behangpapier, maar wél een absolute favoriet om je kostbare bezittingen mee in te pakken.

Beeld: Getty Images

Las je deze artikels al?

Vorig artikel
Prins William en prins Harry roepen op: praat over je gevoelens
Volgend artikel
Snel een maatje minder dankzij deze 10 kledingtips

Een heerlijk wellness dagje met 2 bij Spa Osmose in Luik

Zeg voor één dag vaarwel tegen de dagelijkse stress en neem de tijd om samen met een vriend, partner, broer of zus tot rust te komen in het beroemde kuuroord Osmose, het spa centrum van het prachtige hotel "Les Comtes de Méan" in Luik! Met onbeperkte toegang tot het wellness-gedeelte, zal je meer dan ooit ontspannen naar buiten komen!

€35.00 €70.00