Plof, plof, hoera! Bubbeltjesplastic bestaat 60 jaar (en had eerst déze functie)

bubbeltjesplastic

Geef toe, ook jij ploft(e) er maar wat graag op los met een vel bubbeltjesplastic. Reden te meer dus om ook de verjaardag van onze favoriete velletjes noppenfolie in de verf te zetten. Het knallende favorietje mag ondertussen al 60 kaarsjes uitblazen.

60 jaar nopjes ploffen

Een doos vol paaseieren? Daar hoort gegarandeerd bubbeltjesplastic bij! Maar wist je dat de velletjes plofplezier eigenlijk een helemaal andere functie hadden?

In 1957 zochten twee ingenieurs naar behangpapier met reliëf en een papieren achterkant die makkelijk te reinigen was. Na wat experimenten kwamen ze uit bij een veelzijdig soort noppenfolie. Niet zo populair als behangpapier, maar wél een absolute favoriet om je kostbare bezittingen mee in te pakken.

Beeld: Getty Images

Las je deze artikels al?

Vorig artikel
Prins William en prins Harry roepen op: praat over je gevoelens
Volgend artikel
Snel een maatje minder dankzij deze 10 kledingtips

Tickets biolicious beurs voor iedereen met een groene mindset

Ben je into raw, bio of vegan food? Heb je interesse in upcycling en ben jij bewust modebewust? Wil je weten hoe je ecologisch kan tuinieren en bouwen? Dan moet je zonder twijfel een bezoekje brengen aan Biolicious! Download snel onze gratis Shedealsvoucher, ruil hem ter plaatse in en krijg bij aankoop van één ticket het tweede helemaal gratis!

gratis