Stefaan Degand openhartig over de dood van zijn vrouw in ‘Die Huis’

Stefaan Degand openhartig over de dood van zijn vrouw in 'Die Huis'

Het trieste nieuws sloeg in als een bom: anderhalf jaar geleden verloor Stefaan Degand zijn vrouw en hun ongeboren kind. In een emotionele aflevering van ‘Die Huis’ vertelt hij openhartig over het verlies.

Ode aan Julie

“Ik zing een tweestemmig lied. En die tweede stem is verdriet“, zegt de acteur aan programmamaker Eric Goens. Stefaans missie in ‘Die Huis’ is duidelijk: “Ik ben hier voor Julie. Ik ben hier niet voor mezelf. Iedereen moet weten wat voor een schoon madam Julie was.”

Gek op elkaar

De 24 uur die Stefaan doorbrengt in ‘Die Huis’, draait rond verdriet, warmte, hoop en liefde. Maar ook rond mooie herinneringen. Voor het eerst praat hij over de dood van zijn vrouw Julie, waarmee hij 12 jaar samen was, en hun ongeboren kind. De 31-jarige vrouw overleed aan een bacteriële hersenvliesontsteking. “Ik heb zitten roepen dat ze moest vechten, maar ze heeft me niet gehoord. In twee uur tijd heeft die bacterie alles kapot gemaakt. Ik was gek op haar. Zij was gek op mij. We waren gek op elkaar.”

‘Die Huis’: vanavond om 20u40 op Eén.

Najaar één 2018: Die huis is terug

Openhartige gesprekken en onverwachte verhalen in het nieuwe seizoen van Die huis, later dit najaar op Eén.

Posted by Eén on Thursday, August 30, 2018

Beelden: VRT

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)