Vrouw beroemde foto aanslagen Zaventem ontmoet Belgisch koningspaar

De foto van de Indische stewardess Nidhi Chaphekar na de aanslag op de luchthaven van Zaventem staat in ieders geheugen gegrift. Maandagochtend, bijna een jaar later na een periode van herstel en operaties, schudde ze de hand met koning Filip en koningin Mathilde.

Het is een bijna iconisch beeld geworden: de stewardess Nidhi, onder het stof en bloed, op een bankje naast een bellende vrouw. De foto ging de hele wereld rond. Ze liep zware brandwonden op en lag weken in een kunstmatige coma in Charleroi. Daar bezochten koning Filip en koningin Mathilde haar voor het eerst, maar nu, bijna een jaar later, zal ze zich deze nieuwe ontmoeting ongetwijfeld beter herinneren.

Beeld: AP

Ondertussen gaat het veel beter met de moeder van twee. Ze wordt verder behandeld in India maar reisde speciaal voor de talrijke herdenkingen deze week nog eens af naar België.

Het koningspaar bezocht het afgelopen jaar bijna elk slachtoffer en ontving vorige week nog enkele zwaargewonden op het paleis in Laken.

Lees meer:

Vorig artikel
Verticaal tuinieren: zo begin je eraan
Volgend artikel
Hoe (on)gezond eten onze Vlaamse tieners?

Ontdek Londen tijdens een citytrip van 2 of 3 dagen vanaf € 99 p.p.

Ontdek alles wat Londen te biedne heeft. Slenter gezellig door Oxford Street, maak een romantische boottocht op de Theems. Alles is mogelijk! Geniet van een citytrip voor 2 of 3 dagen in de Britse hoofdstad vanaf € 99 per persoon, vervoer en accommodatie inbegrepen. London, here we come!

€99.00 €199.00