5x steden vol romantiek en rust

5x steden vol romantiek en rust
Getty Images

Vergeet Parijs, Venetië en Londen. Ze zitten bomvol in het valentijnsweekend. Een beetje intimiteit zonder pottenkijkers? In deze vijf steden vier je ongestoord en in alle rust valentijn.

Tallinn (Estland)

Als je wil wegdromen in een romantische sprookjesstad, maar niet veel geld wil spenderen is Tallinn een aanrader. Misschien ligt er in de valentijnsperiode nog een romantisch sneeuwtapijt. Kuier rustig door de oude stad, wandel door de pittoreske Katariina Käik, waag je bij koud weer op de schaatsbaan en kom tot rust op het Kohtuotsa panoramapunt.

Praag (Tsjechië)

Praag, de stad van honderd torens, is een andere tip voor valentijn: de Praagse Burcht,de wereldberoemde Karelsbrug en de Staré Mesto (Oude Stad). Stuk voor stuk ademen ze een middeleeuwse gezelligheid uit die je zal blijven achtervolgen tot wanneer je ‘s avonds liefdevol ronddwaalt op het Wencecasplein. Loop zeker niet voorbij het smalste straatje van Praag. Het geeft uit op een gezellig restaurantje waar je met z’n tweetjes het bezoek aan de Gouden Stad romantisch kunt afsluiten.

Isle Of Skye (Schotland)

Eerder avonturistisch ingesteld? Laat jullie dan betoveren door de schoonheid van de natuur op the Isle Of Skye. In het overweldigende Schotse landschap kom je pas echt tot rust. Waarom zou je betalen voor een duur hotel als je ook gezellig met z’n tweetjes in een tentje kunt slapen in de prachtige Schotse natuur?

Dublin (Ierland)

“With or without you,” zingt de Ierse band U2. Die love song alleen al geeft aan dat je voor romantiek in Dublin moet zijn. Temple Bar is bijvoorbeeld een ideale setting voor een romantisch avondje uit. Laat die rozen thuis. Klavertjes vier en Guinness zijn even goed een teken van liefde.

Sint-Petersburg (Rusland)

Wie een winterse sfeer tijdens Valentijn wel kan smaken, zit gebeiteld in Sint-Petersburg. Verdwaal in de Russische romantiek: het Winterpaleis en de kleurrijke kerk van de Verlosser op Het Bloed dienen als perfect decor van je valentijnsuitje. Een stevige vodka in plaats van het traditionele glas wijn tijdens een etentje met kaarslicht? Dat kan in Sint-Petersburg.

Bron: Neckermann

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)