6 tips voor een onvergetelijk weekendje Antwerpen

6 tips voor een onvergetelijk weekendje Antwerpen

Antwerpen is niet voor iedereen “’t stad en de rest is parking”. Velen onder ons komen er zelden. Zonde, want het moet gezegd: zo’n innemende plek dicht bij huis? Dat vraagt om een geslaagde citytrip! Dus neem je agenda bij de hand, plan een weekendje en ontdek er deze zes topadresjes.

Intrede in het klooster(hotel)

Dé plek om terug zen te worden na een dagje vol Antwerpse indrukken? Elzenveld Hotel & Seminarie, een kloosterhotel in het hartje van het bruisende centrum. Wees er maar zeker van dat je hier volledig tot rust komt. De middeleeuwse schatten en het vijftiende eeuws gastenhuis maken van je verblijf een unieke ervaring. Oh ja, en vergeet het overheerlijke ontbijtbuffet en prachtige binnentuin niet!

Brunchen op zondag

Een oer-Britse traditie in een nieuw jasje, dat is de Sunday Roast-formule in het Antwerpse Sail & 
Anchor. Geen gewone brunch, maar drie gangen, het fijnste vlees (en groenten) en vooral: qualitytime met je geliefden, want sharing is caring. Niet goedkoop, wél een hele belevenis. Op reservatie, www.sailandanchor.be

Kuieren en antiek

Op het Antwerpse ‘Zuid’ kuier je hier op zondag sinds jaar en dag langs allerlei antiquairs en vintagewinkels. Mensen kijken is hier een must!

Vieruurtje in stijl

Verwen la mamma of oma eens extra met een echte chique high tea. Wedden dat ze hun ogen uitkijken? Reserveer een plekje in het high tea Salon de thé Claude.
Pal op het schattigste pleintje van Antwerpen, vind je dit stijlvolle adresje. De Lazy Afternoon Tea is een must. Van 13 tot 15.30 uur en van 15.30 tot 18 uur, www.salondetheclaude.be

Cultuur: ken je klassieker

Afbeeldingsresultaat voor het mas

Antwerpen op z’n best? Da’s het MAS. Het grote rode Museum aan de Stroom midden in de jachthaven op het Antwerpse Eilandje is dan wel vrij jong qua museumjaren (6!), maar is intussen al een icoon geworden. Met de roltrap glij je bovendien – gratis – tot op het dak en geniet je van een spectaculair uitzicht van 360°! De permanente collectie is indrukwekkend, net als de wisselende tijdelijke expo’s.

Stappen en (veel) proeven

Gerelateerde afbeelding

Ook in Antwerpen kun je de geheimen van chocolade ontdekken tijdens het Chocoladeavontuur, een culinaire themawandeling. Nadien heeft deze zalige zoetigheid geen geheimen meer voor jou. Vanaf 6 personen, na reservatie, www.culinairewandelingen.be

Ook interessant:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)