6x voorleesplezier voor het slapengaan

6x voorleesplezier voor het slapengaan
A father reading a bedtime story to his kidshttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783573.jpg

Een verhaaltje voor het slapengaan is een heerlijk moment voor veel kinderen. Het is niet enkel gezellig maar ze steken er ook heel wat van op!

1. Taalontwikkeling

Kinderen die vaak luisteren naar een voorgelezen verhaal, leren nieuwe woorden en ontdekken hoe zinnen worden gevormd. Praat gerust met je kind na over het boek, zo gaat dat klein brein van je rakker actief met taal aan de slag.

voorlees

”s Avonds laat’ – Annie M.G Schmidt & Marije Tolman, € 14,99. Bekijk het boek hier.

2. Concentratie

Jonge kinderen kunnen zich vaak nog niet lang en aandachtig focussen op 1 zaak. Maar bij een goed voorleesverhaal merk je dat ze echt hun best doen om goed te luisteren en ze zich dus leren concentreren.

9200000014686179

‘Magnus kan niet slapen’ – Kim Crabeels, € 12,99. Bekijk het boek hier.

3. Fantasie

Je herinnert je het misschien nog: de beelden in je hoofd die je bij een verhaal fantaseerde. Geen enkele prins, heks of andere sprookjesfiguur zag er hetzelfde uit. Voorlezen stimuleert de fantasie zoveel meer dan elke avond televisie kijken.

nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-de-mooiste-voorleesverhalen-harmen-van-straaten-boek-cover-9789020682908

‘Nog eentje voor het slapen gaan’ – Harmen van Straaten, €  19,99. Bekijk het boek hier.

disney

Fantasie en Disney gaan hand in hand. Zo heb je deze luxe bewaarbox met 10 boeken met de beroemdste Disney verhalen, aangevuld met alle verhalen als luisterboek op CD, stickers met Disney figuren en een poster van Finding Dory. De kleinsten zijn dol op Bambi, Finding Dory, Op Zoek Naar Nemo, Jungle Boek, The Lion King, Peter Pan, Pinokkio, De Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje en Robin Hood. Alle boeken zijn voorzien van volledig nieuw artwork, zowel de omslagen als het binnenwerk. Een collector’s item, dus! Je vindt de box via www.disneyboeken.nl

4. Maatschappijkritisch

Afhankelijk van het onderwerp leert je kind ook over de wereld waarin het leeft. En verhalen voorlezen kan ook steun bieden en een goede manier zijn om met een kind in gesprek te komen over verschillende onderwerpen.

1001004011856024

‘Niet bijten, Dolfje!’ – Paul van Loon, €  9,99. Bekijk het boek hier.

5. Geborgenheid

Samen knus voorlezen in de slaapkamer of zetel geeft een werkelijk gevoel van veiligheid bij kinderen. Het plezier dat ze eraan beleven en de exclusieve aandacht die ze krijgen tijdens het voorlezen, heeft een invloed op de ontwikkeling van je kind. Het helpt ook rust en regelmaat te brengen. Zoon, dochter of kleinkind kijkt er vast naar uit wanneer er op vaste tijden een verhaaltje wordt verteld.

9789025751586-178-0

‘Slaapboek’ – Seuss, €  12,95. Bekijk het boek hier.

 

Help kinderarmoede de wereld uit! Breng jouw leukste gelezen boeken (voor 0 tot 6 jaar) mee naar de Boekenbeurs en zet ze in de Grote Kinderboekenkast op de Libelle-stand.

LEES HIER ALLES OVER ONZE GROTE KINDERBOEKEN-INZAMELACTIE!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)