Activiteiten voor een leuke paasvakantie

Activiteiten voor een leuke paasvakantie

De paasvakantie komt er weer aan. Twee weken vakantie. Maar wat als de verveling al snel toeslaat? Met deze activiteiten kunnen de kinderen zich zeker en vast amuseren.

Samen gezellig koekjes bakken

Regent het en geen zin om buiten te komen? Geen probleem, dan kunnen jullie gezellig binnen blijven en samen koekjes bakken. En wat is er leuker dan samen koekjes maken? Ze achteraf kunnen opeten natuurlijk. Hier vind je een makkelijk recept voor heerlijke boterkoekjes.

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/3045/boterkoekjes

Het Atomium

Het Atomium in Brussel bezoeken is een absolute aanrader. Het panorama is adembenemend, zelfs bij regenweer. Het Atomium biedt een 360° graden zicht over de hele stad. Ben je er nog nooit geweest? Zet het dan zeker in de planning.

http://atomium.be/prices.aspx?lang=nl

Outdoor lasergaming

Verdeeld in twee teams ga je op missie in een bos. Aan de hand van een laser wapen, moet je proberen om het andere team uit te schakelen? Geraak jij met jouw team aan het kamp van de tegenstanders? Lasergaming kan je doen op verschillende locaties in België. Actie gegarandeerd.

http://www.laserbattle.be/locaties.html

Draken

Draken zijn van alle tijden. Jong en oud zijn door dit fabeldier gefascineerd. De tentoonstelling pakt uit met historische objecten, fascinerende legendes, linken met vandaag en dieren op sterk water. Speciaal voor deze expo is er ook een drakenskelet samengesteld. Tot en met 28 mei kan je de tentoonstelling ‘Draken’ nog bezoeken in het STAM in Gent.

http://stamgent.be/nl_be/evenementen/draken

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

In het museum voor natuurwetenschappen bevindt zich ook de galerij van de Dinosauriërs. De galerij is de grootste zaal in Europa die volledig in het teken van dinosauriërs staat. Tijdens de paasvakantie vallen er nog extra activiteiten te beleven voor de kids. De tijdelijke tentoonstelling GIF is een enorm succes. Je kan er levende spinnen, hagedissen, kikkers, padden en tal van andere giftige dieren zien. GIF loopt nog tot 3 september 2017.

https://www.naturalsciences.be/nl/museum/visits-and-activities/supervised-activities#quicktabs-individual_activities_quick_tabs=0

Kasteelbezoek

Bezoek een kasteel en waan je als echte prinsen en prinsessen. In het kasteel van Beauvoorde kan je op ontdekking gaan met Ridder Arthur. Het is een leerrijk familieparcours dat je op sleeptouw neemt doorheen het kasteel. Het parcours is gemaakt voor gezinnen met kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Op 15 april kan je er paaseitjes rapen.

http://www.kasteelbeauvoorde.be

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)