Bijna kerst: daarom is cadeaustress nergens voor nodig

Bijna kerst: daarom is cadeaustress nergens voor nodig

Oh, de mooie maand december! Tijd voor Kerstmis, gezelligheid en … cadeautjes. Ben je ondertussen paniekerig aan het zoeken naar het perfecte kerstgeschenk? Geen nood: onderzoek bewijst dat dat nergens voor nodig is.

Het draait eerder om het gebaar: het feit dat je de tijd neemt om een cadeau uit te zoeken, wordt meer geapprecieerd dan wat erin zit.

De betekenis van een cadeau

Volgens onderzoek hechten we te veel belang aan het moment waarop het cadeau wordt uitgepakt, in plaats van na te denken over wat het geschenk op de lange termijn voor iemand kan betekenen.

Lange termijn

De studie zegt daarom dat we beter cadeautjes kunnen uitkiezen die écht van pas komen: denk maar aan een heerlijk paar sloffen of een mooie, warme trui waar je nog lang plezier aan kunt hebben. Onthoud dat je gezelschap sowieso blij is dat je moeite doet om iets mee te brengen: zolang het cadeau met plezier is gegeven!

Shoppen op zondag

Zoek je nog een leuk kerstcadeau, groot of klein? Er zijn heel wat plekjes waar je inspiratie vindt: neem zeker eens een kijkje in de cadeau-artikels die je op onze kerstpagina vindt of trek er een gezellig dagje op uit.

Het Waasland Shopping Center is bijvoorbeeld open op heel wat zondagen in december (op 16, 23 en 30 – telkens van 11 tot 18 uur), waardoor je zonder stress een dagje kunt kerstshoppen. Ook wie nog geen feestoutfit heeft gevonden, is er aan het juiste adres. Of ga er rustig een warme chocomelk (met een extraatje?) drinken – ’t is Kerstmis voor iets! 😉

Coverbeeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)