Byebye vieze geur in huis!

Byebye vieze geur in huis!

Azijn tegen kookluchtjes

Ze kunnen lang in huis blijven hangen, die kook- en frituurluchtjes. Laat tijdens het kokkerellen een pannetje met azijn meekoken om die onaangename luchtjes te vermijden. Ook als je een kannetje water met lavendel- of eucalyptusolie laat koken, zal je huis al snel weer lekker fris ruiken.

Citroen in de vaatwasser

Vuile borden en kopjes die je een paar dagen in de vaatwasmachine laat staan tot hij vol is, gaan al snel vies ruiken. Een halve citroen of een kopje azijn helpen om die geur te neutraliseren. Bovendien kun je de citroen en de azijn ook in de vaatwasser laten tijdens de wasbeurt, want ze zorgen voor een mooi glanzende vaat.

Kattenkorrels voor de vuilnisbak

Vuilnisbakken kunnen een vieze, doordringende geur verspreiden. Wie dat wil voorkomen, legt het best een laagje kattenbakvulling op de bodem van de vuilnisbak. De  kattenbakvulling absorbeert namelijk geuren en vloeistoffen, waardoor onaangename geurtjes zich niet kunnen verspreiden. Geen kattenbakvulling in huis? Strooi dan wat sodazout op de bodem van de vuilnisbak om de vieze geurtjes te absorberen.

Handdoek tegen sigarettenrook

Niets zo vervelend als de geur van sigarettenrook in je huis. Azijn kan helpen om de rooklucht te verwijderen. Plaats een paar schaaltjes met azijnwater in huis of bevochtig een paar handdoeken met azijn en hang ze op. De rooklucht zal meteen in de doeken trekken, waardoor je huis weer fris gaat ruiken.

Koffie in de koelkast

Last van onaangename geurtjes in de koelkast? Zet er dan een kommetje met gemalen koffie in. Gemalen koffie is een uitstekende geuropnemer, en nare koelkastgeurtjes zullen hierdoor dan ook snel verdwijnen. Ook droge theezakjes, houtskool, citroen en azijn
kunnen helpen om die koelkastgeurtjes te absorberen.

Luchtverfrisser? Maak ’m gewoon zelf

Hoewel je in de supermarkt luchtverfrissers vindt in alle maten en kleuren, kun je er ook gemakkelijk zelf eentje maken. Prik kruidnagels in een sinaasappel of een citroen, en knoop er een mooi lint omheen. Nu nog ophangen en… lekkere geur verzekerd!

Bron: Libelle 04/2012